Незабаром у Львові для хворих на COVID відкриють ще один додатковий шпиталь, а також збільшують число ліжкомісць у тих медичних закладах, які вже лікують пацієнтів із коронавірусною інфекцією. В регіоні щодня зростає кількість хворих на COVID і при цьому відсутнє координування дій, передає "Радіо Свобода".

«Сьогодні вдалий день. Трьох хворих пацієнтів вдалося якось покласти у лікарні. Двох – у дільничну непристосовану для інфікованих коронавірусом лікарню, одного – в інфекційну у Львові», – говорить Василь Андрусів, який працює заступником головного лікаря Первинної медико-санітарної допомоги Дрогобицького району.

Лікар Василь Андрусів


Однак за словами медика, таке буває не завжди. Зазвичай він не може одразу знайти вільне місце у лікарні у Львові чи в районі для хворої людини. Деколи, щоб важкохвору особу із коронавірусною інфекцією, пневмонією, зниженою сатурацією, супутніми хворобами без ПРЛ-тесту шпиталізувати, доводиться дзвонити і домовлятися весь день.

«Я обдзвонюю 5-6 лікарень і мені кажуть, щоб передзвонив завтра. Місце не забронюєш, але стараюсь мати усну домовленість, що таки візьмуть людину. У лікарні швидкої допомоги одного разу із виконувачем обов’язків головного лікаря місце для хворого шукали увесь день до опівночі. У яку лише лікарню можу, туди й дзвоню в пошуку вільного місця. Випрошуєш, благаєш, сваришся за місце у лікарні для хворого на COVID. Це важка ситуація, і так не мало б це працювати», – каже Василь Андрусів.

Варто зазначити, що 140 додаткових місць для хворих на COVID обіцяють міські чиновники облаштувати у 1-й та 8-й міських лікарнях. 80 ліжкомісць мають бути доступні для хворих на COVID уже з 2 листопада у 5-й міській лікарні. Водночас зростає число хворих із непідтвердженим ПЛР-тестом, але з пневмонією.

Лікар Гнат Герич


«Резерв місць у лікарні швидко вичерпується. Якщо такий прогрес захворюваності спостерігатиметься надалі, то може бути критична ситуація по ліжкомісцях і по місцях з оксигенацією. Хоча від початку епідемії збільшується число кисневих точок до місць, де знаходиться пацієнт і збільшується кількість кисневих концентратів, але їх недостатньо.», – каже лікар Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Гнат Герич.

Щодня у Львівській області виявляють 400–500 хворих із підтвердженим ПЛР-тестом. Львівщина серед лідерів за чисельністю хворих. За словами лікарів, перебіг захворювання зараз важчий, аніж був на початку літа. До того ж люди самі собі призначають лікування, що ускладнює перебіг хвороби.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у МОЗ попередили про похибку тестів на Covid-19.

Як повідомляв Знай. ua, застуда, грип або коронавірус, українцям показали шпаргалку з головними симптомами.

Також Знай. ua писав, що робити, якщо у мене діагностували COVID-19, лікар все розклав по поличках.