25 листопада помер відомий львівський журналіст, перекладач Лев Грицюк. Йому було всього 37 років.

Молодий чоловік помер раптово для колег. Про смерть журналіста розповіла перекладачка Наталія Іваничук. Вона зазначила, що похорон відбудеться 27 листопада. Однак причин смерті свого талановитого колеги жінка не назвала.

Лев Грицюк був українським скандинавістом, журналістом і перекладачем. Він знав Шведську, норвезьку та англійську мови. Як писав сам Лев Грицюк у своєму блозі, він переклав антологію сучасної шведської поезії «18 поетів з Гетеборга». Також він перекладав вірші Ліни Екдаль, збірки поезії Рагнара Стремберга, Вільде Гемма і Кеннета Клеметса.

Лев Грицюк народився у Львові в 1983 році. Він навчався у Львівській лінгвістичній гімназії, на факультеті міжнародних відносин Львівського університету. Шведську мову вивчив в університеті і у Вищій народній школі в місті Оскарсгамн у Швеції. Він втілив у життя ідею і зробив традицією зустріч зі скандинавськими літераторами на Львівському Форумі видавців.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що 26 листопада стало відомо про передчасну кончину 37-річного легкоатлена Андрія Батраченка. Причини смерті не повідомляються. У спортсмена залишилася дружина і маленький син.

Також Знай повідомляв, що у Чернівцях раптово зупинилося серце працівниці наукової бібліотеки ЧНУ імені Юрія Федьковича-жінці було всього 48 років. Колеги висловили співчуття рідним і близьким.

Нещодавно Знай передавав, що 22 листопада, на Хмельниччині відійшов у вічність легендарний український письменник Микола Мачевський. Микола Антонович Мачковський народився 10 січня 1942 року в селі Хоросток (Славутський район Хмельницької області).