На Львівщині реставрують старовинну ратушу. У відновленій будівлі планують зробити хостел та музей.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповів голова Добромильської ОТГ, до якої входить Нове Місто, Петро Куляс, передає Zaxid.net.

Так, стало відомо, що у селі Нове Місто, що у Старосамбірському районі Львівщини, реставрують ратушу початку XX століття у стилі модерн. Тут діятимуть музей, старостат, туристичний центр, місця для відпочинку мандрівників.

Раніше у цій будівлі були розташовані народний дім і бібліотека. Тепер тут планують облаштувати ще краєзнавчий музей, старостат і місця відпочинку для туристів. На вежі буде оглядовий майданчик.

У старовинній ратуші на Львівщині зроблять хостел для туристів

На реставрацію Новоміської ратуші треба близько 16 мільйонів гривень. Цьогоріч мають виділити 6 мільйонів: 3 млн грн – з проєкту CowBoyky, 2 млн грн – з місцевого бюджету ОТГ і ще мільйон планують скерувати з обласного бюджету.

За словами керівника проєкту “CowBoyky” Дмитра Якимця, в ратуші після реставрації планується облаштувати місця відпочинку хостельного типу. Це буде 6 гостьових кімнат на другому поверсі для ночівлі туристів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, що у Запоріжжі знайшли легендарний лафет Мазепи, крутіше козацьких чайок

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополянин повернув до життя улюблену машину Сталіна

Також, "Знай.uа" писав, що на Закарпатті під замком виявили "таємну кімнату", вчені губляться в здогадах