9-річний Денис не надто любить шкільну писанину, проте дуже любить писати листи матері-заробітчанці. Після чого просить аби тато відіслати їх до найріднішої.

Читайте Знай в Google News!

Проте Зенику доводиться ховати синові листи, бо Наталці вони вже не потрібні й вона не чекає звістки з дому, передає портал "Прикарпаття".

"Мамо, тато каже, може, листи загубились. То я пишу тобі знову. Ми сумуємо за тобою. Тато цілі дні на роботі. А я з Ілоною на канікулах. Я допомагаю Ілоні прибирати в квартирі. Ми разом ходимо до магазину і на ринок. Я вже не б'юся з Максом. Тато сказав, якщо я буду чемний, то листи не будуть губитися…"

Кілька років тому після того, як Наталка втратила роботу вирішила поїхати до Італії. Там працювала її подруга-однокласниця. Саме вона обіцяла влаштувати її до хороших сеньйорів.

Заробітчани, скріншот YouTube
Заробітчани, скріншот YouTube


"Зенику, ти маєш гарну роботу. Треба її триматися. Ілона допоможе доглянути за Денисом. Хоча їй десять років, проте серйозніша, ніж деякі старші дівчата. Мої і твої батьки будуть навідуватися. Рік-два попрацюю, трохи грошей зароблю й повернуся додому", – переконувала дружина.

Чоловік намагався відговорити жінку, мовляв, синові лише шість і він надто малий, щоб лишитися без мами. Проте кілька тижнів вмовлянь та жінка здійнялася й почала діяти. Вона днями самостійно почала вивчати італійську мову. А згодом все-таки виїхала закордон.

Спочатку жінка часто телефонувала додому. Передавала гроші, одяг, взуття, італійські смаколики і листи, в яких розповідала про тамтешній побут, ціни, людей та роботу. Щоразу коли вони листувалися Наталка обіцяла попрацювати то до весни, то до літа, то до осені.

За роботою та домашніми клопотами Зеник і не помітив, що дружина почала рідше спілкуватися й надсилати передачі. Одного дня жінка зателефонувала пізно ввечері.

" Привіт, Зенику. Діти сплять? Маю до тебе серйозну розмову. Спершу вислухай, а потім робитимеш висновки. Хотіла раніше все розповісти, проте щойно набралася духу. Краще, коли дізнаєшся правду від мене, а не від чужих людей. Я зустріла тут іншого чоловіка. Італійця. Закохалася в нього. Живемо разом більше року. Можливо, колись приїду в гості. Думаєш, я не сумую за Ілоною і Денисом? Але в житті різне трапляється. Це кохання, Зенику. Просто кохання…"

Він ошелешено мовчав. Після чого поклав слухавку. Відкрив холодильника. Після свят залишилося півпляшки горілки. Простягнув руку, але раптом закашляв Денис. У нього вже другий день температура. Приклав руку до лоба. Гарячка, наче, трохи спала.

Минали місяці, а діти продовжували чекати подарунків від мами. І телефонних дзвінків не було. І листів. Чоловік викручувався, мовляв, запрацювалася мама, не має часу. І дорікав собі, що обманює дітей.

Не дочекавшись маминих послань, Денис почав писати сам. Віддавав татові, аби той надіслав їх до Італії. А він складав синові листи. Спочатку хотів порвати й викинути. Не зміг…

Згодом жінка зателефонувала ще раз та попросила аби чоловік оформив розлучення, бо вона виходить заміж за італійця.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський у День писемності та мови розповів, як не стати схожим на Азарова. Також глава держави розповів, як сам вивчав українську мову.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська розповіла, що зміниться у харчуванні школярів: меню на два тижні, нові санітарні норми та інше. Перша леді взяла участь в онлайн-нараді з оновлення системи шкільного харчування

Також "Знай.ua" писав, рівень кисню при коронавірусі: чи обов'язково вдома мати пульсоксиметр. Пандемія коронавірусу вплинула на щоденне життя людей, а у деяких сферах - докорінно його змінила.