Патологоанатоми розповіли, що останнім часом кількість роботи у них зросла в рази через безліч хворих на коронавірус, передає "ТСН".

Читайте Знай в Google News!

У центрі Львова, в будівлі де розташований обласний морг патологоанатом Дмитро Бондарєв працює вже багато років. Медик каже, що для розтину як з підтвердженим COVID-19, так і з підозрою, потрібен спецодяг. Адже після смерті вірус вже не такий активний, але все одно є небезпека заразитися. У таких випадках патологоанатоми намагаються перечекати хоча б добу-дві.


Поміщати тіла померлих від коронавірусу в чорні пакети вже не обов'язково. Нинішні правила дозволяють перевозити їх навіть просто під простирадлом, попередньо обробивши спецзасобами. За статистикою Львівського обласного моргу, на п'ять розтинів тільки один без діагнозу COVID-19. Медики розповідають, що легені хворого коронавірусом більше нагадують печінку.

"Легенева тканина в нормі повинна провалюватися під пальцями, а тут вона дуже щільна", — говорить патологоанатом.

За останні півроку патологоанатом Дмитро Бондарєв провів майже сотню розтинів хворих на коронавірус. Наймолодшій пацієнтці було 40 років. За його словами від коронавірусу найчастіше вмирати пацієнти старше 60 років.

Головне завдання патологоанатома при розтині хворого коронавірусом — взяти зразки з різних органів. Потім лаборанти підготують зібраний матеріал для детального вивчення. Медики розповідають, що з початку пандемії у них роботи тільки стало більше. Але обіцяних МОЗ доплат, а це 300% надбавки, так і не отримують з травня.

У Міністерстві охорони здоров'я пояснюють: фінансування перерахували — 2,8 мільярда гривень. А майже піврічна затримка виплат - недоробки місцевої влади. У свою чергу, патологоанатоми кажуть: безкоштовно працюють останній тиждень.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, в Україні масово закриваються школи і дитсадки через те, як бути батькам.

Як повідомляв Знай. ua, доктор Комаровський розповів, як все-таки лікувати вірусну інфекцію.

Також Знай. ua писав, що глава МОЗ Степанов показав українцям, що діється в лікарнях.