У понеділок, 23 листопада видатного режисера та засновника власного театру Романа Віктюка поховали у Львові на Личаківському цвинтарі.

Читайте Знай в Google News!

З відомим театральним діячем прощались у Театрі юного глядача, в якому він працював із 1956 року, після навчання у Москві на акторському факультеті. Тут Віктюк працював 9 років, після чого ставив вистави у різних театрах, повідомляє "Радіо Свобода".

Фото: Радіо Свобода


Домовину з тілом Романа Віктюка виставили для прощання на сцені Театру юного глядача у Львові. Видатного режисера поховали на Личаківському цвинтарі у родинному гробівці, де спочивають його батьки.

Фото: Радіо Свобода

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще


Панахида за покійним відбулась у церкві Святого Андрія. Під час якої греко-католицький священник пригадав один епізод із життя Романа Віктюка. Режисер у радянський час ставив драму Івана Франка «Украдене щастя», присвячену 50-річчю створення СРСР. Тоді на афіші, яку режисер вивісив на фасаді, було написано: «До 50-річчя утворення СРСР – «Украдене щастя». Щоби не мати проблем із КДБ, заклеїли слова – до 50-річчя утворення СРСР. У цій виставі Роман Віктюк використав запис греко-католицької служби Божої, а УГКЦ у цей час була заборонена і служила в підпіллі.

Фото: Радіо Свобода


Для довідки:

Легендарний режисер Роман Віктюк народився у Львові 28 жовтня 1936 року. Жив в одному з будинків на площі Ринок. Працював у різних театрах колишнього СРСР, ставив вистави у світі. У Москві він створив «Театр Романа Віктюка». Режисер помер 17 листопада 2020 року, у 84-річному віці. Причиною смерті було ускладнення після COVID-19.

Фото: Радіо Свобода

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Знай писав, що геніального режисера Романа Віктюка поховають у Львові. Радянський, український і російський режисер, Роман Віктюк помер у Москві, де проживав досить давно. Планується, що постановника поховають поруч з батьками на одному з львівських кладовищ.

Також Знай повідомляв, що лідер гурту OT VINTA музикант Юрій Журавель згадав свою єдину зустріч з відомим театральним режисером Романом Віктюком, який помер 17 листопада.

Нещодавно Знай передавав, що 17 листопада пішов з життя відомий український театральний режисер, педагог Роман Віктюк.