У Львові на повну потужність запрацювала станція з перероблювання органіки. Тепер у місті опале листя не спалюють, а складають у мішки і компостують на станції.

Читайте Знай в Google News!


На станцію переробки органіки, що розташована на вулиці Пластовій, 13 у Львові щодня приїздять сотні машин з опалим листям та харчовими відходами. Тут цю сировину формують у купи. Далі працює аератор – він ворушить відходи, насичуючи їх киснем. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Скріншот


“Крім того, за допомогою цього ворушіння ми вносимо бактерії. Далі ми контролюємо режим, за яким відбувається сам процес компостування. Якщо температура піднімається більше 50 градусів всередині борту, це означає що знову треба запускати аератор. Крім того, так само контролюється кількість вологи”, – пояснює директор ЛКП “Зелене місто” Святослав Євтушенко.

На цій переробній станції взагалі не відчувається запах гнилі, все через це, що його забирає одна з бактерій, які вводять в органічні відходи.

Скріншот

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще


У жовтні тут прийняли і переробили понад тисячу тонн органіки. Компост з листя і залишків їжі утворюється приблизно за місяць. Його просівають і роздають безкоштовно агрофірмам і людям. У місті стоїть вже 250 спеціальних контейнерів і дедалі більше жителів беруться відсортовувати органіку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Закарпатті руда красуня пробралася у двір садиби, де водяться павичі, качки і лебеді.

Як повідомляв портал Знай, у київському супермаркеті серед продуктів засікли бридкого "покупця" - " Б**смерділа прямо на вітрину!"

Також портал Знай писав, що у Львові у бездомних собак з'явиться шикарний будинок-мрія кожного песика