Українська письменниця Лариса Ніцой розповіла як відвідала місто Стрий, що на Львівщині, де розповідала про патріотичне виховання.

Читайте Знай в Google News!

Про це письменниця написала на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук.

"Багато зустрічаємося з дітьми. Багато зустрічаємося з дорослими. Багато говоримо. Про українське майбутнє. Немає часу, друзі, відпочивати. Тридцять років згаяно. Треба поспішати. Треба наздоганяти. Надолужувати.
В багатьох громадах до влади обрані патріотичні люди. Вони так само розуміють. Тому й запрошують. Тому і їду", - зазначила вона.

Ніцой, фото facebook
Ніцой, фото facebook


Також українська письменниця розповіла, що під час поїздки дізналася, що Стрий проголосив себе містом магнолій. І вже висаджено по всьому місту понад 500 цих рослин. Ніцой зазначила, що вона разом зі своїм чоловіком також долучилася до цього.

"Біжу на стрийське телебачення до пані Юлії. Коли це дорогу перепиняє Михайло Шмигельський. Учитель, ветеран. Стоїть з лопатою і горщиком з деревцем.
- А магнолію посадити? – питає.
- Залюбки! – відповідаємо з чоловіком спочатку розгублено, а тоді сміємося.
Беремо лопату, копаємо землю. Біле пальто і кросівки в стразах не завада", - говорить Ніцой.

Ніцой розповіла, що під час візиту у Стрий зустрілася з новообраним міським головою Олегом Канівцем. Вона зазначила, що політик теж пообіцяв опікуватися патріотичним вихованням і читанням у місті.

"Стрийські діти прекрасні допитливі патріотичні. Після кожної зустрічі сама собі повторюю: «Не обійматися, не обійматися». Жахливо, ніби себе зв’язуєш. Ох уже ж цей ковід. Ну нічого, колись надолужимо обійми. А поки всі на будову української України. Від малого до великого", - підсумувала вона.

Скріншот

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Google Translate видає некоректний переклад щодо українськомовних українців

Як повідомляв портал Знай.ua, Ніцой накинулася на владу через локдаун в Україні

Також Знай.ua писав, українська письменниця Лариса Ніцой обурилася через "русифікацію" Львова.