Українська письменниця Лариса Ніцой обурилася "русифікації" Львова.

Про це вона написала у своєму Facebook.

Так, стало відомо, що письменниця Лариса Ніцой побачила у Львові тенденцію до «русифікації» міста.

Ніцой, фото facebook
Ніцой, фото facebook

"Дорогі львів'яни, соромлюся запитати. Де ваш бандерівський прапор? У Кропивницькому є. У серці міста державний і червоно-чорний. А ваш де?",- запитала Ніцой.

Ніцой заявила, що жителі Львова «щодня скочуються в російський світ», не звертаючи увагу на те, що «на вулицях "духовної столиці України" все частіше звучить російська мова».

"Вам, виявляється, червоно-чорний прапор щодня вивішувати не можна. Нічого. То занадто. А у вчорашньому Кіровограді висить на постійній основі", - підкреслила вона.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

- Дорогі львовянє, соромлюся спитати. Де ваш бандерівський прапор? У Кропивницькому є. На центральній площі. В серці...

Geplaatst door Larysa Nitsoi op Vrijdag 9 oktober 2020


Варто відзначити, що раніше Ніцой назвала Олександра Пушкіна, Михайла Лермонтова і Федора Достоєвського щупальцями російського світу. Вона пояснила, що ці щупальця культивуються в Україні, однак знати твори цих письменників потрібно.

"Але, коли в Україні не святкується 200-річчя [Пантелеймона] Куліша, але святкується 200-річчя Пушкіна, це неправильно. Для нас Куліш набагато вагоміший, тому що "кулішівкою" ми, власне, і пишемо", — додала Ніцой.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Ніцой подякували за виховання молодих вояк, як раптом прокричали: "Граната!".

Як повідомляв Знай.uа Ніцой підловила Зеленського на дивному вчинку в найважливіший для України момент: "Зроби мені хіп-хоп".

Знай.uа писав, Ніцой розлютила обрана МОН тема для першого уроку школярів: "виховати універсальну рабсили".