Варену моркву господині часто використовують для різних страв, зокрема для салатів. Здавалося б зварити моркву простіше простого, і наробити помилок в такій справі просто неможливо.

Читайте Знай в Google News!

Але, це далеко не так, практично кожна господиня при варінні моркви робить ці помилки, які надалі негативно впливають на смак овоча, передає "Дніпровська панорама".

морква
морква, pixabay


Помилка №1

Перед тим, як варити моркву її не можна чистити. Зазвичай, для того, щоб прискорити процес варіння,
господині попередньо зрізають шкірку з багатьох овочів, але цього робити не слід.

Перед тим, як варити коренеплід, його потрібно просто ретельно вимити. Зробити це можна за допомогою губки потерши нею овоч.

Помилка № 2

Не можна різати моркву перед варінням. Через те, що морква іноді трапляється величезних розміром, господині перерізають її, щоб вона швидше приготувалася. Але порізаний коренеплід в процесі приготування втрачає всю користь і соки.

Для приготування смачної моркви, в якій буде безліч вітамінів, варити потрібно її цілою і неушкодженою.

Помилка № 3

Заливати моркву холодною водою. Ідеальною морква вийде в тому випадку, якщо покласти її в уже киплячу воду. Таким чином шкірка схопиться першою і затвердіє.

Помилка № 4

Не можна варити без кришки і міняти в процесі приготування інтенсивність вогню. Морква вийде більш смачною, корисною і соковитою в тому випадку, якщо під час варіння підтримувати однакову температуру в каструлі, а також не давати виходити пару.

Помилка № 5

Не можна перетримувати моркву. Переварений коренеплід втрачає вітаміни, соки і свою структуру. В цьому випадку морква не принесе ніякої користі і буде позбавленою смаку. Моркву потрібно варити не більше 25 хвилин. І чим менше вона за розміром, тим коротше термін приготування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua" , сір, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь - які інші ягоди.

Такоже "Знай.ua" писавши, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів