Варену моркву господині часто використовують для різних страв, зокрема для салатів. Здавалося б зварити моркву простіше простого, і наробити помилок в такій справі просто неможливо.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Але, це далеко не так, практично кожна господиня при варінні моркви робить ці помилки, які надалі негативно впливають на смак овоча, передає "Дніпровська панорама".
Помилка №1
Перед тим, як варити моркву її не можна чистити. Зазвичай, для того, щоб прискорити процес варіння,
господині попередньо зрізають шкірку з багатьох овочів, але цього робити не слід.
Перед тим, як варити коренеплід, його потрібно просто ретельно вимити. Зробити це можна за допомогою губки потерши нею овоч.
Помилка № 2
Не можна різати моркву перед варінням. Через те, що морква іноді трапляється величезних розміром, господині перерізають її, щоб вона швидше приготувалася. Але порізаний коренеплід в процесі приготування втрачає всю користь і соки.
Для приготування смачної моркви, в якій буде безліч вітамінів, варити потрібно її цілою і неушкодженою.
Помилка № 3
Заливати моркву холодною водою. Ідеальною морква вийде в тому випадку, якщо покласти її в уже киплячу воду. Таким чином шкірка схопиться першою і затвердіє.
Помилка № 4
Не можна варити без кришки і міняти в процесі приготування інтенсивність вогню. Морква вийде більш смачною, корисною і соковитою в тому випадку, якщо під час варіння підтримувати однакову температуру в каструлі, а також не давати виходити пару.
Помилка № 5
Не можна перетримувати моркву. Переварений коренеплід втрачає вітаміни, соки і свою структуру. В цьому випадку морква не принесе ніякої користі і буде позбавленою смаку. Моркву потрібно варити не більше 25 хвилин. І чим менше вона за розміром, тим коротше термін приготування.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua" ,
Такоже "Знай.ua" писавши,