У Львові Академічний храм святителя Іоана Золотоустого засяяв новою красивою підсвіткою.

Про це повідомляє інформаційний портал "То є Львів".

Так, у Львові продовжують підсвічувати храми. Нещодавно ЛКП «Львівсвітло» завершило роботи з оновлення підсвітки Академічного храму святителя Іоана Золотоустого Львівської православної богословської академії ПЦУ, що на вул. Лисенка, 43.

Фото: То є Львів


"Нещодавно ми завершили підсвітку храму св. Івана Золотоустого, що на вул. Лисенка. А загалом упродовж цього року нам вдалось підсвітити близько 20 церков", — зазначив Михайло Трач, директор ЛКП «Львівсвітло».

Варто нагадати, що цьогоріч нову підсвітку отримала ще низка будівель, зокрема: храм св. Ольги і Володимира, храм Всіх святих українського народу УГКЦ, церква святого Йосафата, церква св. Андрія та церква Пресвятої Євхаристії (Домініканський собор), церква Благовіщення Пресвятої Богородиці, що на вул. Пасічній, а тако церква святих Ольги та Єлизавети.

Фото: То є Львів


Для довідки:

Храм святителя Іоана Золотоустого — колишній костел Серця Ісусового у комплексі жіночого францисканського монастиря — мурована будівля з цегли двох кольорів (червоної і жовтої) в неороманському стилі з елементами неоготики і вдало поєднаними стильовими ознаками й архітектурними формами багатьох напрямків та історичних епох.

Костел і монастир були збудовані упродовж 1877−1888 рр. К. Ґреґором за проектом відомого львівського архітектора Юліана Захаревича.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, Львів готується зустрічати Новий рік в умовах пандемії - з ялинкою і соціальною дистанцією

Як повідомляв "Знай.ua", НП на залізниці: 14 вагонів зійшли з рейок у Кривому Розі, кадри з місця

Знай.ua писав, зарплати в конвертах, пільговий проїзд і новий прожитковий мінімум - в Мінсоцполітики попередили, до чого готуватися українцям.