Щоб самому створити щось прекрасне іноді не вистачає впевненості чи натхнення.

Часом не розумієш, чому в одних людей все виходить, а в інших все йде шкереберть. У такому випадку пропонуємо вам кілька історій успіху львів'ян, які дійсно надихають.

Завдяки цим історіям можна переконатися, що навіть успішні люди не завжди бути такими і їм довелося пройти багато перешкод та труднощів, передає портал "Дивись.info".

З малозабезпечених – у бізнесмени

Фото: Дивись.info


У Сколе, що на Львівщині, малозабезпечена родина перетворилася на бізнесменів завдяки проєкту Міністерства соціальної політики України за підтримки Світового банку. Родина Онуляків ще кілька місяців тому жила на матеріальну допомогу для малозабезпечених сімей, а тепер — крутяться довкола власного бізнесу — піцерії «Ollio». Родина вже навіть відкладає гроші на його розвиток.

Ольга пройшла тренінги, написала бізнес-план і виграла державну допомогу. Завдяки їй родина відкрила першу піцерію у Сколе. Зараз працюють всією сім’єю – від клієнтів немає відбою, тож доводиться починати робочий день рано-вранці.

Як безхатько став відомим дизайнером

Фото: Дивись.info

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще


Сьогодні Сашко усміхається на фоні Ейфелевої вежі, подорожує автостопом по Європі та робить усміхнене селфі з різних міст. Хлопець шиє унікальні сумки та інші речі з шкіри. А також він виграв 50 тисяч гривень від британського фонду на розвиток своєї справи.

Сашко мав кримінальну юність, йому доводилося навіть красти. Втім, в один момент, згадує хлопець, він просто сів на електричку і доїхав аж до останньої станції. Нею був Львів.

«Потім я знайшов пустий будинок, де ночував на бетоні останнього поверху. Так я прожив три місяці. Переді мною стояв вибір: або йти далі красти, або копирсатися у смітниках і щось шукати. Речі, які я знаходив у смітниках, здавав людям, які це скуповують, а потім продають на привокзальному вокзалі», – розповідає Сашко.

Зараз він шиє дизайнерські сумки та рюкзаки та подорожує світом.

Зібрати 40 тисяч доларів на Kickstarter за добу

Фото: Дивись.info


Львівський стартап за добу зібрав на Kickstarter майже 40 тисяч доларів, а пізніше інвестори Кремнієвої Долини оцінили його у 7 мільйонів доларів. Тепер проєкт втілює в життя команда львів’ян, тож незабаром любителі гаджетів зможуть самі спробувати цей “диво-камінчик”.

Senstone переводить голос у текст, тож завдяки йому легко робити нотатки та вести записи, не витрачаючи часу на записування вручну. У майбутньому Senstone буде більш «просунутим» і зможе розрізняти та переводити у текст вільну розмову. Вже на етапі прототипів він підтримував 12 мов, серед яких українська і англійська.

З АТО – у ресторатори

Фото: Дивись.info


У червні у центрі Львова для відвідувачів відкрив двері новий ресторан. Це — ветеранська ресторація «Патріот», власники якої — учасники АТО: Юрій Антонов та Остап Проць.

«Це наша давня мрія ще з військових часів, з 2015 року. Якось я сказав хлопцям жартома, мовляв, за пару років зустрінемося у моєму ресторані, і так воно й вийшло», — зізнається Юрій Антонов.

Основна задача цього закладу — дати місце людям, які себе зараз не дуже знаходять у цьому житті та не дуже затребувані. Відтак, успішність закладу визначатимуть не стільки за прибутками, скільки за його допомогою іншим.

ЗНО на 200 без репетитора

Фото: Дивись.info


Максим Щерба зі Львівщини цього року став одним із тих, хто найкраще в країні здав ЗНО. Хлопець склав ЗНО з математики та фізики по 200 балів кожне і при цьому не користувався послугами репетиторів.

Максим переконує, що для ефективної підготовки до ЗНО не потрібно вчитися цілий день. Достатньо щодня приділяти 2-3 години навчанню. Проте, зауважує, що готуватися треба не лише в останній рік навчання в школі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Садового звинуватили в мерзенній афері з комунальним транспортом: "в обхід ProZorro"

Як повідомляє портал "Знай.uа" Буряк пустив школярів Запоріжжя в тролейбуси безкоштовно-вибори на носі

Також "Знай.uа" писав, що Кернес прокотився на новому тролейбусі і застукав" голих " харків'ян на гарячому