На Львівщині унікальній 250-річній дерев’яній церкві Святого Архистратига Михаїла УГКЦ повертають автентичний вигляд.

Про це повідомляє інформаційний портал Tvoemisto.

Так, стало відомо, що у селі Жирівка, що за 15 км від Львова, розпочали реставрацію храму Святого Архистратига Михаїла УГКЦ. Буквально рік тому церква мала зовсім інший вигляд, була покрита металевим шифером та іншими матеріалами, невластивими дерев’яним храмам.

Читайте Знай в Google News!

Адміністратор парафії, отець Юрій Мицько розповів, що цьогоріч церква святкує 250-річчя з дня побудови та освячення і якраз в цей час їй починають повертати автентичний вигляд.

За рік робітники змінили покриття стін з металу на гонт, завдяки цьому храм отримав первісний вигляд, як 250 років тому.

Фото: Tvoemisto


Доцент кафедри реставрації архітектурно-мистецької спадщини Національного університету «Львівська політехніка», архітектор та реставратор Юрій Дубик розповів, що реставраційні роботи у церкві складні, та кропіткі. Вони вимагають не аби якої майстерності та багато часу.

«Храм був закритий бляхою ззовні і було важко оцінити технічний стан зрубу під нею. Тому ми допускали, що він може бути в складному стані. Водночас проєкт передбачає не лише заміну одного покриття на інше, а й укріплення стін», – розповідає архітектор.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Знай писав, що на Тернопільщині волонтери вийшли на прибирання могил героїв, які загинули за Україну понад 100 років тому. У селі Лісники в Бережанському районі Тернопільської області є кладовище, на якому поховані січові стрільці.

Також Знай повідомляв, що на вихідних жителі Березанівки масово вийшли на суботник, щоб облагородити свій район. До роботи підключилися як дорослі, так і діти.

Нещодавно Знай передавав, що комунальники із Запоріжжя вирішили підтримати місцевих активістів, і допомогли в боротьбі за чистоту.