Афіні було півтора місяця, коли пані Тая знайшла її у дачному районі на околицях Львова. Ніхто відразу не міг зрозуміти, чому таке миле цуценя покинули. Але все стало зрозуміло уже незабаром, виявилося, що Афіна глуха і має розсіяний зір, передає Дивись.info.

Читайте Знай в Google News!


Ця історія трапилася у квітні 2010 року. Очевидно, вада собаки й стала причиною того, що тварину покинули на вулиці. Нові господарі запідозрили, що в Афіни проблеми зі слухом, коли помітили, що вона не реагує ні на звук пилососа, ні на дитячий галас. Возили собаку по різних клініках, але всі зусилля виявилися марними. Афіна повністю глуха. Втім, це не стало перешкодою для нової родини. І тепер Афіна вже понад 10 років тішить усіх своєю любов’ю та вірністю.

Афіна, фото: Дивись.info.


Розповіді про таких врятованих собак збирає кінологиня Наталія Лелик для нового проєкту «Вірність за зраду».

«Ідея проєкту народилася після того, як ми зняли свій перший фільм «Люби, піклуйся, розвивай». Я просто на вулиці підходила до людей із собаками і записувала їхні розповіді на відео. Просила розказати, чому вони взяли собаку, як наважилися на цей крок, чому саме цю породу чи, навпаки, безпородну. Зрештою, як змінилося їхнє життя після того, як вони завели чотирилапого друга? Які виникли труднощі? Адже не досить взяти собаку, і все відразу буде гладко.

Після того, як зробили фільм, я задумалася над другою серією. Але відмовилася від такої ідеї, бо це ніби повторити те саме. Власне тоді й з’явилася ідея проєкту «Вірність за зраду», – каже пані Наталія.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Наталія Лелик, фото: Дивись.info.


На сьогодні кінологиня Наталія Лелик зібрала вже понад вісімнадцять подібних історій. Дуже часто вони розпочинаються однаково: тварину знайшли на смітнику, у лісі, на узбіччі, зі зламаною лапою, поранену, травмовану, хвору, з кліщами, а часом таку занедбану, що тільки якимсь дивом вона змогла вижити.

Так само все було і у життя Найди. Її у травні 2019 року знайшли у лісопарку на вулиці Пилипа Орлика. Хтось проходив повз, сфотографував і закинув у соцмережі. Олександра Яворська, побачивши світлину, зрозуміла, що це поруч з її домом. Довго не думаючи, вона побігла по собаку.

Тваринка була дуже худа та змучена. Як виявилося, організм замореної тварини не міг приймати їжу, а до шлунково-кишкових розладів додався сильний тремор голови. Собаку одразу повезли в клініку. Люди почали збирати гроші. Тим часом ветеринари встановили, що у тварини відмовляють нирки і ще цілий букет захворювань. Все ж Найду прооперували, а за якийсь час сказали: забирайте додому, вона помирає.

Найда, фото: Дивись.info.


Але пані Олександра не здавалася, вона продовжувала піклуватися про Найду, годувати, гуляти з нею. Минав час і Найда стала одужувати. Через два місяці зробили повторні аналізи, і виявилося – собака здорова.

«Є багато таких історій і кожна має свою особливість. Часто ми не можемо встановити, що сталося з твариною, як вона опинилася на вулиці. Але відслідкувати її долю з перших днів у нових господарів – це надзвичайно цікаво. Бо кожен собака по-своєму розумний, має свій характер і по-своєму виявляє подяку людям. Ви не уявляєте, які ці собаки вдячні. », – веде далі пані Наталя.

Крім самих розповідей, пані Наталя у господарів просить фотографії тварини, зроблені у перші дні, як собаку знайшли, і за якийсь час – після адаптаційного періоду. Вона каже, що світлини можуть дуже багато розповісти.

Наразі кінологиня поставила собі на меті зібрати 100 щасливих історій про собак, які у подяку за свій порятунок дарують господарям любов і відданість. А згодом ці історії увійдуть до книжки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Знай повідомляв, що на Буковині поліцейські направили матеріали до суду за фактом жорстокого поводження з твариною. На початку вересня 2020 року на спецлінію "102" надійшло повідомлення про те, що на території одного з домогосподарств у Чернівцях господар жорстоко поводиться з собакою.

Також Знай писав, що нелюдська жорстокість шокувала жителів Дніпра: невідомі посадили пораненого цуценя на ланцюг посеред проїжджої частини і кинули вмирати.

Нещодавно Знай передавав, що в Запоріжжі пенсіонер скинув з моста собаку. Живодер був нещадний.