Жахлива трагедія сталася в італійському місті Ріміні. Там 68-річний Джованні Лагвардія жорстоко вбив дружину-українку.

Про це повідомляє Obozrevatel”.

Так, стало відомо, що італієць жорстоко вбив свою дружину-українку. Як виявилося, жінка хотіла розлучитися через його зради і в день вбивства мала йти до адвоката. Убивство 61-річної Віри Мудрої (родом із Кам’янця-Подільського) відбулося у ніч на 26 жовтня. Чоловік розправився з нею, вдаривши молотком по голові. Тіло дружини залишив у квартирі й втік, але потім зателефонував у поліцію здатися.

Правоохоронці знайшили у квартирі молоток, яким чоловік розправився з дружиною. Свій вчинок він пояснив тим, що нібито Віра постійно вимагала від нього грошей, які відсилала рідним в Україну. Через це він, пенсіонер, змушений був піти працювати. Однак донька Віри Мудрої каже, що все було не зовсім так.

Фото: “Facebook” Віри Мудрої


“21 рік тому мама була змушена поїхати на заробітки в Італію через важке матеріальне становище. Вона – кругла сирота і допомогти було нікому. Із батьком розлучилася, коли ми з братом ще були маленькі. Працювала на консервному заводі, але наприкінці 90-х він закрився, і мама пішла торгувати на ринок. Тоді була мода їздити на заробітки в Італію. І зрозумівши, що в Україні не зможе заробити й купити квартиру, вона теж вирушила до Італії”, — розповідає донька Олена.

Так Віра опинилася в місті Ріміні, день і ніч їй доводилося доглядати за літніми італійцями. Перші три роки вона навіть додому не приїжджала, постійно працювала. А 18 років тому друзі познайомили її з Джованні. Перші три роки вони зустрічалися, чоловік був вихованим та уважним.

“Ніхто і не міг подумати, що він зможе зробити таке! Потім два роки вони жили разом неофіційно. А одружилися 13 років тому. Але мама ніколи не була біля нього синьйорою, а завжди працювала. І навіть коли не було офіційної роботи, вона шукала підробіток”, — зазначає дочка.

Вона подорожувала разом із Джованні, були в Словаччині та навіть приїжджали в Україну. Здавалося, що все у цієї пари прекрасно. У соцмережах Віра викладала весільні фотографії, знімки з Джованні, які з гордістю підписувала “мій чоловік”.

Однак їхнє сімейне життя не було гладким, особливо в останні роки. З чоловіком щось коїлося, й дружина не могла зрозуміти що ж не так.

Фото: “Facebook” Віри Мудрої


“Я зараз розумію, що італієць готувався до цього звірячого вбивства за кілька днів. Він раптом продав машину за 1400 євро, яку купував за 31 тисячу! Тоді мама говорила, що за неї можна було отримати 5 тисяч і просила не продавати. Саме вона оплачувала страховку за авто, дороги й заправляла. Мама часто добиралася на ній на роботу. Але він їй відповів, що синьйора не гратиметься на його машині”, — згадує Олена.

Ще три роки тому сама Віра розповідала дочці, що з Джованні щось відбувається. Жінка боялася, щоб чоловік не зробив з нею чогось.

“Перевертаються очі й немов скажений стає. Вона боялася, щоб він уночі що-небудь з нею не зробив. Якось мама поїхала в санаторій відпочити, а він узяв кредит і спустив на повій. Мама знайшла доказ — порожню пачку з-під презервативів. Джованні зізнався, що викликав трансвеститів і повій”, — поділилася Олена.

Після цього жінка заявила, що подасть на розлучення. Саме в понеділок, 26 жовтня, вона мала йти до адвоката і писати заяву. А чоловік у неділю, напередодні вбивства, падав перед нею на коліна і просив вибачення, просив залишитися з ним.

"Мама відповіла, що може й вибачить, однак до адвоката все одно піде. Оскільки італійські закони на боці жінки, він повинен був утримувати її до старості. Можливо саме це і послугувало поштовхом до вбивства", — каже дочка.

Зараз Джованні Лагвардія узятий під варту. Він скористався статтею закону й більше не дає жодних свідчень. Йому оголосили звинувачення в навмисному вбивстві з обтяжливими обставинами, за що загрожує довічне ув’язнення.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що 26 жовтня українська громада була вражена звісткою про смерть землячки віри мудрої. Жінку вбив її італійський чоловік і дав шокуюче пояснення свого вчинку.

Також Знай повідомляв, що у Тернополі мати ховала свою недоношену дитину в шафі. Медики госпіталізували дитину, яка народилася 6 днів тому. Інцидент стався 27 жовтня в Тернополі на вулиці Тарнавського.

Нещодавно Знай передавав, що на Львівщині сталася дика НП, чоловік вдарив жінку ножем у серце і зник з місця злочину.