У Львові презентували княжий Звенигород. Вперше в Україні середньовічну княжу столицю відтворили у віртуальній реальності. 12 місць давнього Звенигорода відтепер можна побачити, вдягнувши VR окуляри.

Про це повідомляє інформацій портал Гал-інфо.

Так, стало відомо, що завдяки проєкту «Княжий Звенигород: від реального до віртуального», який цього року реалізовано за підтримки Українського культурного фонду та Пустомитівської районної ради можна побачити середньовічну столицю, вдягнувши VR окуляри.

Фото: Гал-інфо


«Вибираючи локації для реконструкцій, ставили собі за мету показати дуже різний Звенигород: місто князів і звичайних ремісників. Тому обирали різні закутки. При цьому ми не могли оминути увагою найбільш знакові споруди міста – церкви та палаци, тому показали їх не просто ззовні, а відтворили інтер’єри. Усі наші реконструкції опираються на знахідки археологів минулих років», – розповідає керівниця проєкту Наталя Войцещук.

Над проєктом працювала команда археологів, істориків, архітекторів, мистецтвознавців, художників, графіків та IT-шників зі Львова та Києва. Вже наступного року мандрувати середньовічним Звенигородом у VR окулярах можна буде на території заповідника «Древній Звенигород», де нині розпочали впорядковувати територію.

Фото: Гал-інфо



У рамках проєкту було створено AR додаток, до якого увійшли три AR продукти: поштівки, «портали часу» та дитяча книжечка «Пригоди у княжому Звенигороді», яку намалювала львівська художниця Леся Квик, а вірші написав відомий письменник та перекладач Андрій Содомора.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у храмі на Тернопільщині з'явився унікальний іконостас, який був створений у ручну.

Як повідомляв портал Знай.uа, аматорський колектив парафіяльного хору» Глорія " при Українській греко-Католицькій церкві Святого апостола Петра відзначив 25-річчя з дня створення.

Також Знай.uа писав, що еа Тернопільщині нагородили творців найбільшого Прапора України.