Львівська кухня надзвичайно багата на різноманітні смаколики. Старовинні рецепти галицькі господині передавали з покоління в покоління, то ж навіть зараз можна приготувати те, що готували наші пращури багато років тому.
Одна з таких страв - паштетики. Паштетики – це маленькі пиріжки із французького чи напів-французького тіста, начинені паштетом, та запечені. Така назва,більш за все залишилася з тих часів, коли паштети зазвичай пекли загорнутими в тісто.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Начинкою до них може бути паштет або посічені та посмажені з цибулькою тельбухи, або ж підсмажені гриби.
Нам знадобиться:
1 пачка готового французького (слоєного) тіста
півкурки або 1 куряче філе
3-4 курячі печінки
1 невелика морквина
1 невелика цибулина
кілька горошин духмяного перцю
лавровий листочок
50 г масла
півкелиха бренді
жовток
цукор, сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Для початку півкурки чи куряче філе зваріть з морквою, цибулею та прянощами. Остудіть м’ясо у бульйоні, щоб залишалося соковитим. Тим часом підсмажте на маслі курячу печінку так, щоб лиш побіліла, додайте цукру, бренді та прогрійте ще кілька хвилин. Охолоджене м’ясо змеліть разом з морквою та цибулею, а також печінкою. Добре вимішайте та заправте сіллю та перцем.
Готове тісто розморозьте та наріжте на невеликі квадрати, в центр кожного покладіть по ложці готового паштету, загорніть трубочкою чи трикутником. Змажте паштетики збитим жовтком, посипте кмином та сіллю і випікайте при 180-200 ˚С. Все, страва готова. Смачного!
Раніше портал Знай.ua писав про те про
Також портал Знай.ua писав про
Також портал Знай.ua писав про