Багато людей в Україні є ласунчиками, проте іноді магазинні торти та тістечка набридають. Саме тоді на допомогу приходять старі перевірені бабусині рецепти, які нікого не залишать байдужим.

Саме до таких і належить пляцок “Муза”, інформація взята з порталу "gotuemo".

Для цього десерту вам знадобиться зовсім небагато часу і тоді ви отримаєте неймовірну смакоту. Зазначимо, що всі інгредієнти розраховано на форму 24х28 см.

Для медових коржів знадобиться:

борошно – 2,5 скл.

вершкове масло – 150 г

яйця – 2 шт.

мед – 3 ст. л.

цукор – 1/2 скл.

сода – 1 ч. л. (без гірки)

Для макового бісквіта:

білки – 4 шт.

щіпка солі цукор – 1/2 скл.

оцет – 1 ч. л.

борошно – 1 ст. л.

крохмаль картопляний – 1 ст. л.

сухий мак – 3 ст. л.

Для крему:

молоко – 1,5 скл.

ванільний цукор – 2 пачки

манка – 8 ст. л.

цукрова пудра – 3 ст. л.

вершкове масло – 200 г

Для декору:

цукрова пудра

Спочатку борошно подрібнюємо з вершковим маслом. Додаємо яйця, мед, цукор, соду і замішуємо тісто. Ділимо тісто на дві рівні частини. Кожну частину розкачуємо за розміром форми.

Перекладаємо на деко, застелене пергаментом. Випікаємо окремо два коржі при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.

Фото gotuemo


Тепер готуємо маковий бісквіт. Білки збиваємо з сіллю до стійких піків. Додаємо порціями цукор, поступово вливаємо оцет і додаємо потрохи пшеничне борошно, змішане з картопляним крохмалем. В кінці насипаємо мак і акуратно перемішуємо ложкою. Тісто викладаємо на деко, застелене пергаментом. Ставимо у духовку на 180 градусів і випікаємо близько 25 хвилин. Охолоджуємо.

Фото gotuemo


У каструлі підігріваємо молоко з ванільним цукром. В кипляче молоко насипаємо манну кашу, перемішуємо і готуємо близько 2 хвилин і залишаємо охолонути. Вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою до пухкої маси, а потім весь час збиваючи, поступово додаємо манну кашу.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Показати ще

Фото gotuemo


На перший медовий корж викладаємо половину крему. Перемащуємо і накриваємо маковим бісквітом. Потім викладаємо решту крему, перемащуємо і накриваємо другим медовим коржем.

Фото gotuemo


Зверху посипаємо цукровою пудрою, і ставимо в холодильник на кілька годин. Після цього можемо смакувати десертом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, рецепт золотистої перловки з овочами

Як повідомляв портал "Знай.uа", оладки з кабачків з сиром і часником: чудове поєднання простих продуктів в швидкому рецепті

Також, "Знай.uа" писав, проста сирна запіканка до чаю