У львівській дитячій лікарні "Охматдит" лікарі вперше провели унікальну операцію, виправивши новонародженій дитині атрезію (відсутність отвору) ануса. Застосовували лапороскопію, тобто, зробили всього кілька проколів на тілі. Операція проводилася в три етапи, які розтягнулися на довгий рік.

Про це пресслужба "Охматдиту" написала на офіційній сторінці у Facebook.

"Вперше в нашій клініці атрезія ануса була прооперована - лапароскопічно, а не традиційним доступом. За допомогою лапароскопа ми мобілізували частину товстої кишки, вивели її в місце, де має бути анальний отвір. Все заплановане нам вдалося. Якийсь час дитина повинна походити зі стомою, а потім виведемо кишку через анальний отвір", - розповів хірург Богдан Мальований, який застосував сучасну альтернативну практику.

Хлопчика доставили в Охматдит, коли йому було лише три дні.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

У новонародженого діагностували складний вроджений порок розвитку кишечника - атрезію (відсутність отвору) ануса. Такі аномалії не завжди вдається діагностувати під час вагітності. Часто трапляється так, що її можна розпізнати тільки в перші дні в пологовому будинку, як і сталося в цій історії.

Дитина пройшла два етапи операцій. Процес загоєння пройшов добре, хлопчик відчуває себе відмінно.

Йому вже виповнився рік. Малюк готується до наступного, третього етапу хірургічного лікування. Хірурги закриють стому і виведуть кишечник через анальний отвір, сформований під час другого етапу. На цьому лікування дитини закінчиться.

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.