Дворічна дочка Анни Маруся згоріла буквально за два тижні. Медики діагностували у неї синдром Кавасакі. Пізніше мама малятка з'ясувала, що в крові дівчинки були антитіла до коронавірусу.

"Її намагалися реанімувати півгодини. Але настільки великі пошкодження вже. Там шансів не було. Десна перетворилися просто на криваве місиво. Я ненавмисно доторкнулася до її язика, і це був жах. Язик був настільки сухий, ось сухий, він висох. Я почала зі шприца набирати водичку їй хоч крапельки в рот заливати", - згадує Анна.


У маленької Марусі хвороба почалася з високої температури. А вже після цього по тілу розповзся висип. У лікарні медики все списали на вірус. Але дівчинці ставало гірше з кожним днем. Незабаром у дівчинки почали відмовляти нирки.

"Це величезне питання, що там сталося. Вони прийшли через сорок хвилин і принесли практично безданне тіло. У той момент мої нерви здали, я просто повалилася на землю, і почала кричати", - каже Анна.


Після смерті дівчинки, з'ясувалося, що у Марусі були антитіла до COVID-19. Вірус викликав рідкісний запальний синдром з симптомами, дуже схожий на хворобу Кавасакі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що люблячий батько щосили підтримує онкохворого сина. Маленькому Артуру раніше поставили діагноз-рак нирки.

Також Знай повідомляв, що однокласники хворого на рак хлопчика запустили збір коштів на його лікування. У маленького Івана Євчука виявили лімфому головного мозку, яка виникла після пересадки нирки.

Нещодавно Знай передавав, що перший у світі пацієнт з ВІЛ, якому вдалося досягти ремісії після пересадки кісткового мозку, Тімоті Рей Браун пішов з життя.