У Львові хірурги врятували двох маленьких хлопчиків, у яких горіхи застрягли у бронхах.

Про це повідомляє інформацій портал Zaxid.net..

Так, стало відомо, що у львівській обласній дитячій лікарні ОХМАТДИТ та міській дитячій лікарні на вул. Пилипа Орлика торакальні хірурги рятували двох дітей, що вдихнули горіхи. Одній дитині у бронхи потрапив арахіс, другій – волоський горіх.

Лікарня / скріншот з відео
Лікарня / скріншот з відео


Хлопчика, якому 2 роки і 4 місяці, привезли до ОХМАТДИТу зі Золочівського району. Батьки дали йому волоський горіх, частина з якого потрапила у бронхи і блокувала верхню долю правої легені.
Медики діставали частину горіха близько півтори години. Нині з маленьким пацієнтом вже все гаразд.

Наступного дня до лікарні привезли хлопчика зі Львова, якому 2 роки і 8 місяців. Йому арахіс повністю блокував праву легеню.

Батьки їли арахіс і трішки насипали сину у долоню. Він ще у реанімації, його стан задовільний, незабаром його переведуть у відділення. Обох маленьких пацієнтів прооперували ендоскопічно, за допомогою спеціальних пристроїв.

Лікарі наголошують, що маленьким дітям краще не давати горіхів, насіння, або подрібнити їх і додати до страв. Якщо діти дуже хочуть спробувати, то вони можуть скуштувати їх, сидячи спокійно за столом і під контролем батьків. У першому випадку хлопчик їв горіх і сміявся, у другому – бігав по кімнаті.

Нагадавши, Знай писав, що люблячий батько щосили підтримує онкохворого сина. Маленькому Артуру раніше поставили діагноз-рак нирки.

Також Знай повідомляв, що однокласники хворого на рак хлопчика запустили збір коштів на його лікування. У маленького Івана Євчука виявили лімфому головного мозку, яка виникла після пересадки нирки.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що Перший у світі пацієнт з ВІЛ, якому вдалося досягти ремісії після пересадки кісткового мозку, Тімоті Рей Браун пішов з життя.