Колишні в'язні концентраційного табору для всіх незгодних з "русским міром", який влаштували бойовики на території покинутого заводу на околиці Донецька, розповіли про страшні тортури і знущання.

Відео зі спогадами опубліковано в сюжеті " ТСН.Тиждень".

Для всіх незгодних з "русским міром" бойовики "ДНР" влаштували в'язницю на території колишньої арт-зони "Ізоляція". Колишній полонений "ізоляції", бізнесмен і спортсмен Максим Теорентер був жителем міста Лиману Донецької області, коли владу захопили бойовики.


Не змирившись з окупацією, в 2016 році встановив зв'язок з українською розвідкою, але був викритий і поміщений у в'язницю. Він зізнався, що головним знаряддям катів був тапік - військовий польовий телефон.

"Коли підключають це до людини, він відчуває сильний, пронизливий, глибокий біль. Всі м'язи, сухожилля, зв'язки — вони стискаються. І ти кричиш, ти чуєш, як у тебе ламаються зуби в цей час, ти чуєш, як у тебе з носа йде кров, вони при цьому б'ють тебе по ногах палицями, по потилиці, по всьому тілу, яке їм доступно", - розповів колишній полонений.

Такі тортури під час допиту Максим переносив кілька днів поспіль. За його словами боляче було настільки, що він благав, щоб його вбили.

"Я просто кричав. Знаєте, як люди кричать. Ось просто як тварина, яка вмирає, кричить. Я говорив їм убийте мене", - згадує він.

Харків'янин Олег Сугерей був снайпером і потрапив у полон під час виконання завдання по той бік фронту. В "Ізоляції" його катували 10 днів.


"Тебе б'ють струмом, одночасно тебе б'ють по нирках, в голову прилітає. Тобі щось кричать у вухо, хтось кадик тобі вже намагається вирвати. Тобі знімають штани, або провід між сідниць тобі можуть вставити, або на мошонку можуть накрутити, на головку члена можуть накрутити. Другий провід на мізинець - поливають тебе гарненько водою і включають струм", - називав способи тортур колишній в'язень бойовиків, додавши, що за цей час у нього було почуття, немов перед ним відкрилися ворота пекла.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, окупанти на Донбасі повилазили зі своїх схованок під покровом ночі, але ЗСУ були готові: звіт ООС

Як повідомляв портал "Знай.uа" , окупанти на Донбасі "винюхували" обстановку за допомогою безпілотників, але отримали "по носі" від ЗСУ: звіт ООС

Також "Знай.uа" писав, воїни ЗСУ показали безглузді спроби найманців Путіна порушити тишу: реакція не змусила себе чекати