Майже перед кожним святом господині замислюються, що б такого приготувати смачненького. Адже потрібно не просто щоб було смачно, потрібно вразити своїх гостей. Тому пропонуємо вам смачний рецепт буженини. Буженина – це великий шматок м’яса, змащений рослинною олією або спеціями, а потім запечений у духовці.

Буженина з курки, скріншот: YouTube
Буженина з курки, скріншот: YouTube


Інгредієнти для страви:

Часник 1-2 зубчика
Сіль
Паприка мелена 1 ч.л.
Свинина 800 г.
Лавровий лист 4-5 шт.
Гірчиця в зернах 1,5 ст.л.

Спосіб приготування.

Для якісної буженини виберіть великий рівний шматок м’яса без кісток, сухожиль, плівок. Дуже добре, якщо на свинині буде тонкий шар жиру. Друга умова для ідеальної буженини – спеції.

Найпростіше готувати буженину в фользі чи в рукаві для запікання. Вони гарно утримують всередині м’ясний сік, не дозволяють м’ясу пригоріти та стати сухим. Якщо фольги чи рукава немає, підійде і звичайний посуд для запікання – металічна форма, гусятниця. У такому випадку потрібно покласти м’ясо жиром доверху, а в форму налити на 1 см чистої холодної води. У процесі теплової обробки з м’яса буде виділятися жир та сік, якими потрібно поливати свинину.

Поки м’ясо гаряче, при нарізанні воно може кришитися. Щоб цього не трапилося, спочатку дайте буженині застигнути. Тепер буженину можна нарізати тонкими шматочками. Смачного.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні.