Львівський активіст домігся скасування регіональної угорської мови на Закарпатті.

Про це повідомляє інформацій портал Zaxid.net.

Так, стало відомо, що у вівторок, 13 жовтня, Львівський окружний адміністративний суд задоволив позовну заяву львівського активіста Святослава Літинського – зобов’язав Закарпатську облпрокуратуру подати позов про скасування регіональної угорської мови у двох районах Закарпаття.

Фото: Zaxid.net


«Суд задоволив мій позов до прокуратури Закарпатської області. Дії прокуратури щодо не скерування позовів про скасування регіональної мови у Берегівському та Виноградівському районах визнано протиправними. Відсьогодні зобов’язано повернутися до питання скерування таких позовних заяв», – повідомив Святослав Літинський у Facebook.

За словами активіста, спершу він звернувся з відповідним зверненням у прокуратуру Закарпаття, оскільки лише вона може позиватися до суду про скасування нормативно-правових актів локальної дії, зокрема, рішень місцевих рад. У прокуратурі йому відмовили.

Тепер же Львівський окружний адміністративний суд визнав бездіяльність прокуратури протиправною та зобов’язав повернутися до розгляду звернення львівського активіста.

Угорська мова визнана регіональною за рішенням районних рад у місті Берегове та у Берегівському та Виноградівському районах Закарпаття у 2012 році. Відповідно до цих рішень, угорську мову використовують у діловодстві районних рад, проведенні конференцій і зборів, у веденні документації та поширенні офіційних повідомлень.

Бездіяльність закарпатської прокуратури визнана протиправною Сьогодні, Львівський окружний адміністративний суд...

Geplaatst door Svyatoslav Litynskyy op Dinsdag 13 oktober 2020

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Тернопільський школяр створює програми для людей з інвалідністю

Як повідомляв портал "Знай.uа", винахідлива Українка побудувала будинок з улюблених" ласощів " алкоголіків

Також, "Знай.uа" писав, що Вундеркінд з Дніпра вразив світ унікальним винаходом