У Львові пройшла церемонія нагородження загиблих під Чугуєвим курсантів. Їх рідним і близьким передали медалі «За військову службу Україні». Захід пройшов сьогодні 13 жовтня. Про це йдеться в повідомленні ЛОДА.

Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький та військовий комісар Львівщини полковник Олександр Тищенко вручили медалі рідним курсантів Харківського національного університету Повітряних сил України імені Кожедуба Віталія Вільхового та Ростислава Булія.

Молоді люди загинули в авіакатастрофі 25 вересня під Чугуєвим. Після падіння літака вижили два курсанти, але один пізніше помер у госпіталі від опіків. До сьогоднішнього дня ведеться розслідування.

Медалями загиблих курсантів нагородили посмертно наказом президента України Володимира Зеленського від 6 жовтня 2020 року. Крім того, сім'ї загиблих курсантів отримають з обласного бюджету компенсацію в розмірі 25 тисяч гривень.

Нагадавши, Знай повідомляв, що 25 вересня, в жахливій авіакатастрофі літака ВПС України Ан-26 під Чугуєвом загинула майже вся 133-а льотна група Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Вижив тільки один курсант-В'ячеслав Злочевський.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також Знай писав, що За результатами дешифрування бортових самописців Ан-26, який розбився під Чугуєвом 25 вересня, повністю відновлено трагічний політ літака, а також встановлено зміст переговорів як між членами екіпажу.

Нещодавно Знай передавав, що в середу, 7 жовтня в Старокостянтинові на Алеї Героїв поховали Костянтина Зібюка, 19-річного курсанта, 25 вересня загинув у катастрофі Ан-26 в Харківській області.