Керівництво школи вирішило звільнити вчительку, яка накинулася на ученицю за українську мову.

Про це, на своїй сторінці у “Facebook”, повідомила директор департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

Так, стало відомо, що вчительку одеської гімназії № 4 та викладачку малювання Пірогову Раїсу Миколаївну, яка накинулася на дитину через те, що та забула альбом та відповіла педагогу українською мовою, вирішили звільнити.

Ілюстративне фото


Олена Буйневич підкреслила, що «поведінка вчителя беззаперечно несумісна з діяльністю у закладі освіти», а «директором прийняте рішення про звільнення за ст. 41, п. 3 “Вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи”».

Варто нагадати, що про інцидент стало відомо з опублікованого відео у групі “Батьки SOS”. Учениця забула альбом з малювання вдома і відповіла вчительці українською. Педагогу не сподобався тон відповіді й вона накричала на дівчинку.

“Ти подивись на неї. Чому ти мені так відповіла: “Так!”? Замість “так” — “так!”. Що “ну”? Так не можна відповідати. Таким тоном не гарно відповідати. Так, учні, я відчуваю, з вами треба говорити українською. Бо у нас бачите, що робиться. Вона говорить українською і, виходить, зверху, а ми знизу. При чому тут мова, треба мозок мати”, — заявила вчителька.

Дівчина почала плакати і жінка перепросила, сказавши, що неправильно її зрозуміла. “Я, можливо, не так зрозуміла. Мені здалося, що ти захотіла виділитися”, — сказала жінка. Проте школярі запевнили, що дівчина завжди так говорить.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадавши, фейкові штрафи за ПДР щосили розсилають довірливим українцям: як не потрапити "на вудку" шахраїв.

Як повідомляв "Знай.ua", на Хмельниччині головлікар прикрасила" собою " будівлю инфекционки: "Голосуйте!"

Знай.ua писав, акушерки знущаються над породіллями, жінки перестали мовчати: "Я тобі не подавалка"