У батьків загиблого на Донбасі українського військового Олексія Кваші, вкрали майже 300 тисяч гривень, які їм видала держава за смерть сина.

Про це пише повідомляє ТСН.

Мама Олексія Кваші розповіла, що її син прикрив собою побратима, коли в бліндаж попала ворожа міна. Після того як хлопця поховали держава дала сім'ї загиблого 300 тисяч гривень.

Про зникнення грошей, батьки героя довідались випадково, коли батько Дмитро Кваша прийшов до банківської установи змінювати картку.

Скріншот


З’ясувалось, що гроші на рахунок аферистів переказали працівники державної виконавчої служби Дніпропетровщини. Матеріальні кошти з батьків героя, зняли як з мешканця Кам’янського, який нібито спричинив там ДТП. Натомість батько загиблого військового розповідає, що в тому місті жодного разу в житті не був і машини не має.

У поліції, куди звернувся Дмитро Кваша, складу злочину не знайшли і справу через рік закрили. В результаті розслідуванням афери зайнялися побратими загиблого сина. Саме вони з’ясували, що виконавчий лист, на підставі якого зняли гроші, підробка.

“Кваша взагалі не виступає ні позивачем, ні відповідачем, він не є ні боржником, ні кредитором, але це державного виконавця не зупинило”, – повідомляє адвокат Миколаївської обласної асоціації учасників бойових дій Євген Федоров.

До того ж за словами адвоката отримані батьками гроші за смерть бійця, взагалі не мали права знімати за борги.

Скріншот


У виконавчій службі Кам’янського пояснюють, що примусове провадження прийшло до них із районного суду й перевіряти його вони не мають повноважень.

“У заяві було чітко вказано рахунок боржника з мокрою печаткою, живими підписами. Жодних ознак підробки або нелегітимності в нього не було. Ми не маємо ні законних підстав, ні повноважень перевіряти легітимність”, – розповів начальник Заводського відділу ДВС у Кам’янському Олександр Кузнєцов.

За адресою, де в Кам’янському нібито мешкає Батько загиблого бійця, чоловіка ніхто не знає. А за адресою позивачки Марії Піскун, на чий рахунок держвиконавці перевели гроші, взагалі вже 10 років пустир.

На щастя адвокату через суд вдалося відновлення провадження. Тим часом працівники Кам’янської виконавчої служби теж звернулися в поліцію – як жертви. Чиновники переконують: тільки тепер з’ясували, що виконавчий лист сфальсифікований. Вони намагаються повернути пенсіонерам хоча б частину грошей і звернулися до казначейства.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше портал писав про те, що бойовики на Донбасі спробували залякати ЗСУ потужними пострілами, але не на тих напали: звіт ООС

Також портал Знай.uа писав, що мама загиблого танкіста розповіла про відчайдушний подвиг сина: "На мене йдуть два танки. Прощавайте"

Портал Знай.uа писав, що майбутні захисники України показали, чим їх годують у військовій академії: м'ясо, але черв'яків