22 листопада батьки вітають синів, але на жаль, не всі можуть це зробити. Мама Артема Абрамовича розповіла про страшні випробування та нестерпний біль втрати.

Про це повідомляє Суспільне Око.

Український захисник Артем Абрамович посмертно нагороджений званням Народний Герой. Хлопець загинув у бою під Степанівкою, його танк був знищений в бою, прикриваючи відхід української групи під час наступу російських військ вторгнення.

Скріншот


Згодом подвиг молодого танкіста у своїй картині зобразив словацький художник Радо Явора.

"Уже він розумів: все. Ну, і вони вистрілюють один в одного... І виходить один у нього. Прямо так, ніхто не звертав. Артем міг звернути, а він прямо на нього.. і все. Він перед цим закричав у відритому ефірі : "Пацани, на мене йдуть два Т-72. Прощавайте.", - згадує мама українського захисника Світлана.

Поховали молодого танкіста тільки за дев'ять місяців після смерті, спочатку екіпаж цього танку вважався безвісти зниклим. Весь цей час мати розшукувала шукати сина, живого чи мертвого.

"Спочатку нам повідомили, що він загинув, а вже потім що він у полоні. Ми вірили, руки не опускали. Куди тільки можна було дзвонили, спілкувалися, гаряча лінія була штаб був. Розсилали всю інформацію, з Міністерством оборони постійно спілкувалися. Боже..Цілий день, з ранку до вечора на зв'язку", - зазначила мама загиблого.

Скріншот


Згодом Світлана сама прийнялася шукати сина. Жінці навіть доводилося звертатися до ворога. Вона сама дивом залишилася живою.

"Сказала, що я мама. Але якби син був добровольцем, то дійсно, мають ці хлопці з автоматами мене застрелили. Я пояснила, що ЗСУшник, все"-, згадує жінка.

Коли у ворога сина не знайшла, то жінка хотіла хоч гідно його поховати. Згодом залишки Артема знайшли, але через халатність їх сплутали з деякими побратимами. Тому жінка роками домагалася ексгумації та перезаховання.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, окупанти на Донбасі повилазили зі своїх схованок під покровом ночі, але ЗСУ були готові: звіт ООС

Як повідомляв портал "Знай.ua", окупанти на Донбасі "винюхували" обстановку за допомогою безпілотників, але отримали "по носі" від ЗСУ: звіт ООС

Також "Знай.ua" писав, воїни ЗСУ показали безглузді спроби найманців Путіна порушити тишу: реакція не змусила себе чекати