У Львові помер відомий український письменник і поет Микола Петренко. Про це повідомляє видання zaxid.net.

Як зазначається, 95-річний митець пішов з життя у суботу, 10 жовтня. Останнім часом він хворів і перебував на лікуванні в одному з медичних закладів міста.

З-під пера Миколи Петренка вийшли понад сотню книг. Він народився 1925 року в місті Лохвиця Полтавської області. Під час Другої Світової війни його вивезли на примусові роботи до Німеччини. Спробував втекти, однак його впіймали та відправили до концтабору. Коли війна закінчилася, Петренко потрапив вже до радянських таборів.

Вчився у Львові, на факультеті журналістики. Працював на львівському телебаченні, був кореспондентом «Літературної України». Однак його звільнили через «пропетлюрівські» вірші.

Микола Петренко, фото: zaxid.net

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Петренко писав і вірші, і прозу. Серед творів – і сатира, і дитячі казки, і пісні, і публіцистика. Крім того, він був автором кількох п’єс та лібретто музичних вистав для львівських театрів.

Нагадаємо, раніше У Львові коронавірус обірвав життя вчительки - її обожнював весь клас.

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Києві помер академік Олійник - Тернопільщина оплакує легендарного земляка.

Також «Знай.uа " писав, що На Тернопільщині прощаються з відомим викладачем - не дожив до Дня Вчителя день.