У рейсовому автобусі з Польщі “їхали” контрабандні книги російського видавництва.

Про це повідомила пресслужба Галицької митниці.

Так, стало відомо, що у пункті пропуску «Шегині – Медика» під час митного оформлення рейсового автобуса, який прямував з Республіки Польщі, митники виявили 179 книг, видрукуваних в Російській Федерації.

Фото: пресслужба Галицької митниці


Варто зазначити, що книги різної спрямованості, авторів та видань містились в коробках серед багажу пасажирів. Водій прямував «червоним коридором», подав декларацію, однак в ній не зазначив про переміщувану літературу. Згодом водій зазначив, що ці книги попросили перевезти з Польщі незнайомі.

За цим фактом працівники митниці зафіксували адміністративне правопорушення за ознаками ст. 472 Митного кодексу України. Справу буде скеровано до суду.

Фото: пресслужба Галицької митниці


Для довідки:

Згідно зі ст. 28-1 Закону України «Про видавничу справу» видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Закарпатті схопили "гастролера" Путіна-стволи і гранати в кіндерах

Як повідомляє портал «Знай.uа» СБУ накрила нелегальний канал збуту бурштину: тонни контрабанди "сонячного каменю"

Також «Знай.uа " писав, що Українські заробітчани намагаються прорватися до Німеччини, але безуспішно: людей масово затримуюґатунок