У Львові відроджують чернечу школу при Свято-Іванівській Лаврі Студійського уставу УГКЦ. Школа розташується за адресою Чернеча гора, 1. Там ченці зможуть вчитися і жити під час навчання. Про це сказав синкел у справах чернецтва Львівської архиєпархії УГКЦ о. Юстин Бойко в ефірі Тvoemisto.tv.

Юстин Бойко розповів, що до війни лавра була досить великою. У ній жили 30 ченців, при ній були 5 сирітських будинків. При Лаврі виховувалися близько 50 осіб. Ченці вели власне життя-молилися і працювали. У них була іконописна школа. Далі отець Юстин Бойко розповів, що має на увазі під розвитком лаври можливість безперешкодно приймати ченців.

Священнослужителі і ченці просять, щоб Музей народної архітектури та побуту, розташований на території Лаври віддав їм корпус, а собі побудував новий. Зараз лавра може прийняти ченців тільки за кількістю місць в обителі.

Нагадавши, Знай повідомляв, що у храмі на Львівщині виставлять мощі Святого Іоанна Павла ІІ. 3 жовтня, в Храм Святої Трійці, що в селі Нижанковичі Старосамбірського району, привезуть частинку волосся Святого Іоанна Павла II.

Також Знай писав, що священик закликав людей до духовного розвитку. Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці в селі Петрик Вінницької області отець Василь Дида написав вірш, де розкритикував українців за те, що вони не дотримуються церковних традицій.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що на Франківщині готуються до святкування 420-річчя найстарішої церкви Гуцульщини. У селі Пістінь Косівського району готуються до святкування 420-річчя церкви Успіння Пресвятої Богородиці, яка є найстарішою на Гуцульщині.