Підозрюваним у зґвалтуванні та розбещенні одинадцяти дівчаток у Львові виявився "християнський проповідник" та голова благодійної організації.

Про це повідомляє інформаційний портал OBOZREVATEL.

Так, стало відомо, що підозрюваний у зґвалтуванні організував табір, де протягом багатьох років скоював злочини.

Про жахливу ситуацію стало відомо наприкінці вересня, коли пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області повідомила, що керівник неофіційного молодіжного табору ще з 2005 року ґвалтував дівчаток 11-14 років.


"Слідчі спільно зі співробітниками інших підрозділів поліції Львівщини виконали колосальну роботу. Були встановлені жертви зловмисника, нині - молоді жінки. Але в той час вони ще були дітьми, адже перші факти розбещення і згвалтування датуються 2005 роком.

Багато з них не хотіли згадувати ці події - і їх можна зрозуміти. Однак правоохоронці, завдяки кропіткій та злагодженій роботі, зібрали доказову базу, достатню для того, щоб ми могли повідомити зловмиснику про підозру у скоєнні 11 злочинів", – розповів начальник поліції Львівської області Василь Віконський.

Кримінальне провадження почали в грудні 2019 року, з того моменту правоохоронці почали збирати докази і опитувати жертв і свідків.


Підозрюваним виявився 45-річний львів'янин Роман Московченко. Чоловік багато спілкувався зі священнослужителями, іноді і сам представлявся християнським проповідником.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще


Як розповіла тітка однієї з постраждалих, йому безмірно довіряли і називали "святою людиною".

"Розумієте, найстрашніше, що батьки самі віддавали йому дітей! Вони були впевнені в його порядності, моральних якостях. Ставилися, як до вчителя і священика. Ніхто й подумати не міг, що таке станеться! Діти молилися з ним, а він їх ґвалтував", – розповіла вражена жінка.

За словами поліцейських, вдома у Московченка виявлені неспростовні докази його провини. Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 та ч. 2 ст. 156 (розбещення неповнолітніх), ч. 4 ст. 152 (зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди) та ч. 1 ст. 155 (статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку) КК України. Педофілу загрожує до 15 років позбавлення волі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпропетровській області невідомі скинули літнього чоловіка з моста і зникли – рідні шукають свідків злочину.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" , у центрі Дніпра невідомий чоловік чіплявся до перехожих, через що потім зав'язалася бійка.

Також "Знай.ua" писав, що у Кривому Розі городян попереджають про небезпечного чоловіка, який нападає на людей з ножем і жорстко б'є.