24-річна Шарлотта Кларксон торкнулася мокрими руками своїх лінз, і осліпла на одне око. Причиною цього став паразит акантамеба.

Про це повідомляє Mail Online.

Молода дівчина не хотіла носити окуляри, тому скористалася контактними лінзами. Одного вечора вона вставила їх злегка мокрими руками. Згодом в її праву рогівку потрапив паразит акантамеба, він викликає зростання акантамебного кератиту - небезпечного захворювання. Такий паразит мешкає в грунті і воді, включаючи водопровідну воду.

Лікарня / скріншот з відео
Лікарня / скріншот з відео


Акантамеба опинилася в краплі води. Коли дівчина одягла лінзи, паразит застряг між рогівкою і лінзою, що полегшило процес його потрапляння всередину ока. Її очі сильно запалилися, потім з'явилася шишка на повіці.

Після цього дівчина звернулася до лікарів, їй прописали курс антибіотиків. Зір в одному оці став стрімко погіршуватися. Шарлотта осліпла на праве око. До нормального життя дівчина змогла повернутися через 18 місяців, після тривалого лікування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Нагадаємо, що на Львівщині троє дітей наїлися отруєних грибів, сестра нагодувала замість борщу

Як повідомляв портал "Знай.uа" ", , тернополян душить моторошний сморід ночами, причина знайшлася в несподіваному місці

Також, "Знай.uа" , писав, що картопля виявився небезпечний для здоров'я