У Львівській лікарні швидкої допомоги провели одразу дві трансплантації нирок. Наразі всі пацієнти знаходяться у задовільному стані.

Про це повідомляє ТСН.

Так, стало відомо, що медики провели одразу дві пересадки нирок від родинного донора у Львівській лікарні швидкої допомоги.

хірурги, скріншот з відео
хірурги, скріншот з відео


Зазначається, що життя вдалось врятувати одразу двом жінкам. 32-річну жінку з Дрогобицького району доправили до лікарні з критичною нирковою недостатністю. Друга - 37-річна пацієнтка, приїхала з Волині, вже сім років вона живе завдяки так званій штучній нирці - гемодіалізу. Донорами для обох жінок стали їхні мами.

Одночасно дві пересадки від родинних донорів у лікарні проводять уперше, складність таких втручань у тому, що на операційних столах одразу четверо людей. Медики кажуть, операції пройшли без ускладнень, зараз усі пацієнти почуваються добре.

Варто зазначити, що загалом цього року у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги провели 11 трансплантацій.

Нагадавши, Знай писав, що хірурги однієї з тернопільських лікарень провели унікальну операцію. Медики КНП "Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги" надали допомогу пацієнтці з жовчнокам'яною хворобою та злоякісною пухлиною в кишечнику.

Також Знай повідомляв, що зробити безкоштовно хірургічну операцію в державному медичному закладі цілком можливо. Але для цього потрібно знати про деякі тонкощі. Про них розповіла екс-міністр охорони здоров'я Уляна Супрун.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі медики роблять все можливе, щоб врятувати дворічну дитину, яку покусав домашній собака. Дитина позбувся геніталій, а область промежини сильно пошкоджена.