Смерч наробив біди на Херсонщині. В результаті цього багато будинків залишилися без дахів, світла і газу.

Про це повідомляє ТСН.

Відомо, що смерч пронісся селищем Велика Олександрівка в Херсонській області. Торнадо і його наслідки зняли очевидці: уламки шиферу і залізних перекриттів розкидані селищем.

За словами очевидців, через лічені хвилини після того, як побачили смерч, їхні будинки буквально затріщали.

"Тут пройшло хвилин 5-10. Ми були в кухні, і таке бачите, що діється. Все зняло, все трощило, ми тут очі закрили, все літало. Жах. Ні газу, ні світла немає", - зазначає мешканка селища Велика Олександрівка Наталія Гузій.



Місцеві кажуть, що смерч пройшов смугою. Він пошкодив не менше п'яти вулиць і триста будинків. А в декількох сотнях метрів від епіцентру був звичайний дощ. Без даху залишилася і одна зі шкіл. Поки ремонтуватимуть будівлю, діти навчатимуться Дистанційно.

Зазначимо, що смерчі на Херсонщині фіксують все частіше. Тільки цього літа один помітили в полі, інший - на морі. І передбачити такі явища, кажуть в Укргідрометцентрі, неможливо, тому що вони виникають миттєво.

https://www.youtube.com/watch?v=RhcUZdhQAhk&feature=emb_logo

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що в жовтні очікується дві сильні магнітні бурі, які можуть негативно вплинути на самопочуття українців. Перша відбудеться вже цього тижня-1 жовтня.

Також Знай повідомляв, що у вівторок, 29 вересня, майже по всій території України прогнозується дощова, але досить тепла погода. Причиною появи опадів стане активний циклон Зора, який прийде з Заходу.

Нещодавно Знай передавав, що на Прикарпатті оголосили штормове попередження. Там випаде велика кількість опадів і знизиться температура. Синоптики попередили жителів регіону про можливі грози, град і зливи.