На Львівщині за уникнення самоізоляції прикордонникам пропонували 100 польських злотих.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Львівської області.

Так, стало відомою, що житель Яворівщини намагався надати хабар інспекторці прикордонного контролю митного поста «Рава-Руська» Галицької митниці. Згідно з правилами перетину державного кордону під час карантину, чоловік, після повернення з-за кордону, повинен був перебувати 14 днів на обсервації, але він намагався уникнути цього завдяки хабареві.

Прикордонники, скріншот з відео
Прикордонники, скріншот з відео


Наразі прокуратура завершила досудове розслідування щодо 24-річного жителя с.Нагачів (Яворівський район), який ще на початку серпня цього року намагався надати хабар інспекторці прикордонного контролю митного поста «Рава-Руська» Галицької митниці.

Слідство встановило, що чоловік вирішив уникнути самоізоляції і запропонував інспекторці 100 польських злотих, аби інформацію про нього не вносили у відповідну базу даних. Службовиця від одержання грошових коштів відмовилася та зафіксувала протиправні дії зловмисника.

Такі дії правопорушника кваліфіковано за ч.1 ст.369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. У разі доведення вини, максимальне покарання, яке загрожує чоловікові – 4 роки ув’язнення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, вчені отримали грант на розробку вакцини від коронавірусу, найважливіші ліки століття можуть народитися в Україні.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, головний епідеміолог вляпався в скандал через жертви covid.

Також Знай. ua писав, що в Україні шукають охочих посперечатися на 10 тис дол щодо зараження Covid-19.