Традиційно більшість українців спалюють суху траву чи листя в лісопарках, на узбіччі автомобільних та залізничних доріг. Але такі дії призводить до забруднення повітря, виникнення проблем зі здоров’ям у людей та підвищує небезпеку виникнення пожеж.

пожежа / фото: ДСНС
пожежа / фото: ДСНС


Наслідки від спалювання рослинних залишків багатогранні і небезпечні. Отруйний дим, що утворюється при їх спалюванні, складається з мікроскопічних частинок, які містять забруднюючі компоненти. Крім того, до складу диму входять оксид вуглецю, пил, діоксини, нітрогені сполуки, важкі метали і велика кількість канцерогенних речовин.

Тому опале листя з дерев варто компостувати, саме до таких методів прибігають у Львові, наголосив мер Львова Андрій Садовий в ефірі радіо «Люкс FM». Він зазначив, що така станція з компостування функціонує на вулиці Пластовій.

Андрій Садовий, скріншот з відео
Андрій Садовий, скріншот з відео


"Все листя ми зараз збираємо і веземо на Пластову, де в нас є станція компостування. Там ми з нього робимо компост і віддаємо фермерам, які використовують його як добриво на поля. Тому це зовсім інший стандарт", — розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в мережі показали фото врятованого зайчика після паління сухостою

Як повідомляв портал Знай.ua, палії знищили перлину природи України -долину нарцисів

Також Знай.ua писав, рятувальники відкриють полювання на паліїв листя