Папа Римський Франциск назвав секс і їжу «божественними» задоволеннями, які є корисними для здоров'я.

Нещодавно в Італії надійшла в продаж книга " TerraFutura. У ній викладені бесіди з Папою Франциском про інтегральну екологію». Автор книги - журналіст і активіст-еколог Карло Петріні. Також він є засновником руху Slow Food, воно протистоїть системі швидкого харчування, пропагуючи вибір якісних продуктів харчування і отримання насолоди від їжі, яка корисна для людей, вигідна для виробників і не приносить шкоди планеті.

Папа Римський Франциск, скріншот: YouTube
Папа Римський Франциск, скріншот: YouTube


Як пише видання Insider, в розмові з Петріні 83-річний понтифік називає секс з коханою людиною і хорошу їжу «божественними» задоволеннями. На його думку, насолода, що отримується від прийому їжі, корисна для здоров'я людини, а секс робить любов більш красивою і сприяє продовженню роду.

"Задоволення виходить безпосередньо від Бога. Воно не католицьке, не християнське, не якесь ще, воно просто божественне... задоволення від їжі і сексуальне задоволення приходять від Бога», - заявив глава Римсько-католицької церкви.

При цьому Папа Франциск зазначив, що церква засуджує «нелюдське, грубе і вульгарне задоволення», але приймає людяне, просте і моральне.

Раніше портал "Знай.uа" писав про те, що на Франківщині помер легендарний лікар-допоміг Феміді розкрити сотні моторошних злочинів

Також портал "Знай.uа" писав, що лікарі розповіли про стан Філарета, православних закликали молитися за 91-річного Патріарха: "просимо Господа..."

Популярні новини зараз
Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також портал "Знай.uа" писав, що ПЦУ побудує монастир на вершині гори під Львовом-ближче до Бога