Пацієнти, які пережили клінічну смерть, зазвичай називають це найкращим досвідом у своєму житті. Адже стан в який вони занурюються неможливо ні з чим порівняти.

"Пацієнти, які пережили клінічну смерть були в моїй практиці неодноразово. Вони, як правило, відчувають схожі відчуття, спочатку, настає темрява " - говорить Наталія Ахтямова, лікар-анестезіолог .


Це відчуття настануть через відключення свідомості, великої крововтрати або ж через анафілактичні реакції.

"І незвичайний спокій був у цій темряві. Я не знав, що я помер, не знав, що зі мною щось сталося. Був стан, як немовля себе почуває в утробі матері. Дуже комфортно, дуже спокійно", - згадує пацієнт, який пережив клінічну смерть.


Медики пов'язують такий стан пацієнтів з викидом гормонів, саме це викликає у них ейфорію і спокій.

"Це все не що інше, як викид гормонів, і вони бачать видіння, як позитивні - ейфорія, щастя. Багато хто вважає, що саме це і є рай. У когось можуть бути і погані галюцинації і не дуже приємні, і пекло розповідають, що бачили, або ж померлих родичів", - каже медик.

При клінічній смерті у медиків є всього кілька хвилин, щоб врятувати пацієнта. Все тому що через три хвилини після зупинки дихання починається загибель клітин кори головного мозку. Якщо за цей час людину не вдається повернути до життя, то є великий ризик глибокої інвалідності. За статистикою всього 3-4% пацієнтів вдається реанімувати.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям
Показати ще

«Глупо бояться смерти, потому что это самое стабильное, что есть в жизни» Похоже, в конце пути не будет ни страшного...

Geplaatst door ТОК op Zondag 21 juni 2020

Раніше портал "Знай.uа" писав про те, що Дочка знаменитого композитора потрапила в секту: "змусили продати квартиру, ледь не вбили”

Також портал "Знай.uа" " писав, що Тернополяни відправили дітей до садочків, наплювавши на "червону зону" Зеленського: "божеволіють у чотирьох стінах"

Також портал "Знай.uа" писав, що Самотня Українка усиновила трьох діток-сиріт і ледь втекла з рідного Донецька: "куля не вибирає"