У неділю, 6 вересня, під час своєї проповіді у Ватикані папа Франциск заявив, що любов до пліток - чума, яка таїть в собі куди більшу небезпеку, ніж коронавірусна інфекція.

Глава Католицької церкви відійшов від заздалегідь підготовленого тексту, щоб висвітлити проблему пліток в церковних громадах, які повинні бути прикладом, а не антиприкладом. Про це пише Associated Press.

"Диявол - це найбільший пліткар, який своєю брехнею намагається розділити церкву. Будь ласка, брати і сестри, давайте постараємося не пліткувати. Плітки - це чума гірше, ніж Covid. Гірше. Давайте докладемо великих зусиль і не будемо розпускати плітки", - сказав Франциск.

Папа Римський порадив говорити з людьми про цю проблему в приватному порядку, коли ви бачите, що вони роблять щось неправильно. Такий коментар Папи сподобався не всім: а як же проблема сексуального насильства, яку католицька церква не змогла вирішити і не виносила на публіку?

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Люди, які пережили насильство і домагання, не раз говорили про те, що така форма "братнього виправлення" стала каталізатором, завдяки якому насильство в церкві розросталося і допомагало гвалтівникам в рясах уникнути покарання.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що На Франківщині помер легендарний лікар - допоміг Феміді розкрити сотні моторошних злочинів

Також портал "Знай.ua" писав, що Лікарі розповіли про стан Філарета, православних закликали молитися за 91-річного патріарха: "Просимо Господа..."

Також портал "Знай.ua" писав, що ПЦУ побудує монастир на вершині гори під Львовом - ближче до Бога