Вчора, 5 вересня, на 94 році життя помер кардинал-пресвітер Мар’ян Яворський — Єпископ-сеньйор Львівської Архідієцезії Римсько-католицької Церкви. Про це повідомили на сайті архідієцезії.

Мар’ян Яворський 18 серпня потрапив до лікарні у Кракові. 19 серпня, йому зробили операцію і він почувався краще. Проте згодом стан знову погіршився.

Кардинал Пресвітер Мар’ян Яворський — Єпископ-сеньйор Львівської Архідієцезії Римсько-католицької Церкви. Титулярний Кардинал храму св. Сікста у Римі. 44 Архієпископ-Митрополит Львівський латинського обряду і перший кардинал серед латинських Львівських Архієпископів.

"Кардинал першим серед латинських архиєреїв Львова був удостоєний кардинальського ступеня та своєю духовною місією поєднав архіпастирство трьох римських пап - Іоана Павла ІІ, Бенедикта XVI і Франциска", - написав на своїй сторінці у Facebook мер Львова Андрій Садовий.

Мар’ян Яворський - 44-й архиєпископ-митрополит Львівський латинського обряду і перший кардинал серед львівських архиєпископів РКЦ. Народився у Львові у 1926 році. Був одним із найближчих співпрацівників св. Івана Павла ІІ. Кардинал Яворський брав участь у багатьох важливих церковних заходах, зокрема в конклаві, який обрав Папу Бенедикта XVI у 2005 році.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У 2008 році Мар’ян Яворський вийшов у відставку, передавши справи Мечиславові Мокшицькому. Після цього кардинал мешкав у Кракові.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що На Франківщині помер легендарний лікар - допоміг Феміді розкрити сотні моторошних злочинів

Також портал "Знай.ua" писав, що Лікарі розповіли про стан Філарета, православних закликали молитися за 91-річного патріарха: "Просимо Господа..."

Також портал "Знай.ua" писав, що ПЦУ побудує монастир на вершині гори під Львовом - ближче до Бога