У Львові рятують унікальну грушу, яку понад сто років тому посадив видатний письменник Іван Франко.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА з посиланням на департамент з питань культури, національностей та релігій.

Так, стало відомо, що у Львівському музеї Івана Франка займаються порятунком груші, яку 118 років тому посадив письменник у своєму саду. Дерево потребує лікування, що коштуватиме понад 70 тисяч гривень.

"118 років тому Іван Франко разом із синами посадили у своєму садку грушку. Ця груша – єдине дерево з Франкового саду, яке дожило до наших днів. Попри свій вік, ще минулого року грушка вродила рясними плодами. А вже цьогоріч працівники Дому Франка виявили певні проблеми зі стовбуром і кроною, які потрібно негайно ліквідувати і вилікувати дерево", – йдеться в повідомленні.

Фото: Львівської ОДА


Для того , щоб зібрати необхідну суму у музеї розпочали низку благодійний акцій. Одним із таких заходів стала виставка малярських робіт львівських художників "Портрет Франкової груші".

Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка — музей у Львові, на вулиці, що носить ім’я письменника. Розташований у будинку Івана Франка, в якому він мешкав у 1902-1916 роках.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, що киян пустять в Маріїнський палац після масштабної реконструкції, ціна сподобається всім

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Тернополі з'явилася Алея пам'яті героїв Донбасу

Також, "Знай.uа" писав, що найстаріша пара в світі поділилася секретом сімейного щастя