З квітня цього року пологи українок оплачує Національна служба здоров’я. Але, якщо жінка хоче народжувати у конкретного лікаря медзакладу, то це може бути вже платною послугою.

Про це повідомили у пресслужбі НСЗУ.

«До липня, тобто за чотири місяці, 80 000 жінок народили за Програмою медичних гарантій. Це означає, що за їхні пологи медзакладу заплатили із держбюджету. На це пішло 805 млн грн», – йдеться у повідомленні.

пологовий будинок, скріншот з відео
пологовий будинок, скріншот з відео


Що входить у безкоштовний пологовий пакет?

Безкоштовними мають бути не лише фізіологічні пологи, при яких допомогу надає чергова акушерська бригада, а й меддопомога при ускладнених пологах та кесаревому розтині. Також породілля не повинна платити за епідуральну анестезію, стабілізацію стану дитини після народження та за харчування під час перебування у стаціонарі.

Зазначається, що безоплатними для жінки є пологи з черговою акушерською бригадою. Якщо ж пацієнтка хоче народжувати у конкретного лікаря, то за таку послугу заклад може встановлювати додаткову офіційну оплату.

Також Знай писав, що в липні в пологових будинках Києва народилися більше 3 тисяч малюків. Відзначається, що серед новонароджених більше хлопчиків-1 700. А дівчаток-1 491. При цьому народилося 87 двійнят і дві трійні.

Нещодавно Знай передавав, що в Івано-Франківську за тиждень народилися 32 дитини. Повідомляється, що в період з 20 по 26 липня в міському перинатальному центрі Івано-Франківської міської ради зафіксували народження 32 малюків. З них 20 малюків – це хлопчики, а решта – дівчатка.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще