Леонтія Бебешко в Україні знають під псевдонімом Левко Дурко. Такого амплуа 71-річний артист не соромиться, навіть дружина лагідно називає його “Заслужений Дурко України“, передає портал Апостроф.

Його відомий хіт No Problem у 90-х наспівувала вся країна, та артист і досі пише оптимістичні тексти – за 30 років творчості їх назбиралося понад 300. І хоча в кінці 90-х Левко Дурко зник з екранів ТБ, трагедії з цього він не робить.

Фото: Апостроф


Коли вони з братом вигадали образ Левка Дурка, чоловікові було вже 40 років, а за плечима – солідний досвід роботи музикантом і з десяток союзних республік, які він об’їздив з концертами. В 1989 році Леонтій несподівано для себе самого почав складати веселі тексти. Дебютна пісня “Їду в Югославію”, записана разом із братом, одразу стала хітом. Секрет успіху Бебешко бачить в добрій іронії та злободенній тематиці, зрозумілій кожному українцю.

“Тоді люди всім колгоспом їхали в Югославію, везли продукти, а звідти – долари, відеомагнітофони, машини. А я не їздив, був зайнятий. Мене друзі весь час підколювали: “Ми вже по два рази з’їздили, заробили, а ти тут сидиш, граєш на своєму інструменті”. Я відповідав: “Та їдьте вже в свою Югославію!” Ось тоді мені прийшов текст”, - згадує він.

На початку 2000-х Бебешко з дружиною спробували вкоренитися в Києві, але в столиці йому погано писалося. У столиці йому не вистачало натхнення і “підказок з вулиці”. А коли захворіла його мама, він повернувся додому. Після чого переформатував на дитячу аудиторію, і без роботи не сидів.

Фото: Апостроф


Сьогодні Левко Дурко живе у Львові і продовжує створювати пісні. Не всі з них жартівливі: з початком війни в 2014 році в його репертуарі з’явився й інший матеріал.

“Я маю данину віддати як артист, як громадянин. Загибель генерала Кульчицького, якого підбили на вертольоті [в Слов’янську], дуже мене вразила. Писав і про донорство крові. Я не афішую, не кричу, який я патріот, але маю ці пісні для себе, і коли потрібно де-небудь, можу їх заспівати”, – пояснює він.

Часи “Території А”, коли пісні та кліпи Левка Дурка були в ротації, брати Бебешко згадують як світлі та щирі. Нинішній стан шоу-бізнесу в обох викликає гіркі почуття.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

“Коли музикантам вже не цікаво, вони нічого нового не шукають в музичному плані: вивчили програму і поїхали на гастролі, від концерту до концерту. А в готелі бардак, п’янка, жінки. Ми ж із братом і ще одним гітаристом Леонідом Борисовим завжди трималися разом, все віддавали музиці. Нас звали випивати, але ми норму знали і завжди намагалися бути при формі. Тому і музика далі пишеться, – розповів він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, син Ротару зворушив українців до глибини душі любов'ю до матері - "Ким я був у минулому житті...".

"Знай.ua" писав, що онука Ротару Соня показала трепетне сімейне фото з красунею-бабусею.