У центрі Львова відкрили перший у місті приватний океанаріум. Його розмістили на трьох поверхах колишнього кінотеатру.

Про це повідомляє інформаційний портал zaxid.net.

Так, стало відомо, що у Львові на проспекті Шевченка в колишньому кінотеатрі «Київ» 28 серпня відкрили приватний океанаріум. На трьох поверхах будинку розмістили понад двадцять акваріумів, у яких живуть як звичні рибки, яких можна побачити у зоомагазинах, так і мешканці Світового океану.

Фото: zaxid.net


«Всі риби, які знаходять тут, мають дуже давнє походження – зокрема, ще з часів динозаврів. Цікавим фактом є те, що вони мають спеціальний міхур, який дозволяє їм підніматися на поверхню води ковтати повітря і опускатися таким чином вниз», – розповідає екскурсоводка Лілія Варзарук.

Фото: zaxid.net


Загалом в океанаріумі три тисячі різних рибок. Їх купували у розплідниках або у фірмах, які займаються виловом. В акваріумах використовують осмотичну воду, до якої додають морську сіль та хімічні елементи.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Фото: zaxid.net


Відкрила океанаріум команда київського акваріуміста Олександра Яновського. У Києві вже працюють два схожі заклади, в створенні яких він брав участь.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що дніпрянин зміг на спінінг зловити 4-кілограмового коропа. Перед тим, як витягнути його на сушу, чоловікові довелося хвилин 20 позмагатися з рибою.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у період з 15 липня по 1 вересня 2020 року на Київщині триватиме заборона на вилов раків.

Також, "Знай.uа" писав, що у Чернівецькій області чоловіка оштрафували за незаконну торгівлю рибою.