Львівська міська рада програла суд і тепер забудовник зможе знищити сквер в ближньому центрі Львова.

Про це повідомляє Львівський портал з посиланням на заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка.

Так, стало відомо, що львівська міська рада програла суд із Карпатським відділенням Інституту геофізики НАН України щодо будівництва житла на території скверу на вул. Горбачевського, 19.

Львівська міська рада програла суд


«Попри програний суд ми і далі будемо відстоювати облаштування там скверу, зробимо для цього все можливе. Цей сквер для науки і для мешканців, а не для забудови. Ми як і раніше будемо пропонувати Академії наук заміну цієї ділянки на іншу», – написав Андрій Москаленко.

Варто зазначити, що ще у 2015 році Карпатське відділення Інституту геофізики ім. С. І. Субботіна НАН України отримало містобудівну документацію на зведення 5-поверхового житлового будинку на вул. Горбачевського, 19.

Львівська міська рада програла суд


У травні минулого року мерія уже скасовувала цю містобудівну документацію, адже Академія наук, готуючись до будівництва, самовільно зрізала дерева у сквері. Однак на початку 2020 року Академія наук поновила її через суд. Міська рада подала апеляцію, але тепер програла.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що у Львові городяни об'єдналися в боротьбі проти забудовника, який хотів на догоду своєму бізнесу зруйнувати дитячий майданчик. Забудовник хотів прокласти дорогу до будівництва через двір житлового будинку - клумби і дитячий майданчик.

Також Знай повідомляв, що у Тернополі мешканці однієї з осіб міста вийшли на акцію протесту. Вони поскаржилася на зруйнований асфальт і відсутність каналізації.

Нещодавно Знай передавав, що кияни поскаржилися на комунальників, які на Троєщині розрили труби і не поспішають наводити порядок на місцях, де проводили ремонт