До Почаївської лаври рухається кількатисячна колона вірян УПЦ МП.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Pavlovsky News.

Так, стало відомо, що віряни УПЦ Московського Патріархату почали масштабну хресну ходу в Почаївську Лавру, що під Тернополем. Діти, дорослі та навіть літні люди, за 7 днів з Кам’янця-Подільського планують пройти понад 200 кілометрів у сусідню область.

Скріншот

Попри введені карантинні обмеження через коронавірус, зафіксований в день старту походу паломників антирекорд у майже дві тисячі нових випадків зараження, парафіяни РПЦ в Україні вирішили продовжити традицію, якій уже понад 200 років.

На опублікованих кадрах можна помітити, що потік вірян розтягнувся приблизно на кілометр, люди йдуть дуже близько один від одного, ігноруючи соціальну дистанцію.

Скріншот

Стартовал масштабный Крестный ход верующих УПЦ из Каменец-Подольского Хмельницкой области в Почаевскую Лавру. Тысячи паломников за 7 дней планируют пройти больше 200 км, подробнее - https://t.me/joinchat/AAAAAEs2DrjBFfYHcsecJQ Этой традиции уже больше 200 лет. Несмотря на все вызовы 2020 года, люди решили обычай не нарушать. Несколько тысяч верующих из разных областей Украины сегодня приехали в Каменец-Подольский и начали ход. В среднем паломники должны преодолевать около 20 км в день. Среди участников Крестного хода: дети, взрослые и даже пожилые люди. Идти планируют больше окрестными путями, лишь изредка выходя на главные трассы. Люди взяли с собой палатки и карематы. Спать планируют под открытым небом. PavlovskyNEWS

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще
Geplaatst door Pavlovsky News op Woensdag 19 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у мережі з'явилися вельми цікаві знімки, старі, навіть можна сказати старовинні фотографії Покровської церкви в місті Ромни (Полтавська область).

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні не закриватимуть церкви на час карантину. Про це під час брифінгу у Львові заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Також, "Знай.uа" писав, що столичні реставратори взялися за відновлення іконостасу церкви Св.Юра у Дрогобичі на Львівщині - пам'ятки Всесвітньої спадщини.