У Львівській області правоохоронці припинили роботу "реабілітаційного центру", в якому незаконно утримувалися десятки людей.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції області.

Так, стало відомо, що на Львівщині поліція припинили діяльність «реабілітаційного центру». Як стало відомо правоохоронцям, у приватному будинку в одному з сіл Жовківського району Львівської області примусово утримували та «лікували» за гроші, отримані від родичів, осіб з нарко - та алкозалежністю. За одного такого пацієнта вимагали 10 тисяч гривень.


Керівниками такого закладу виявилися 40-річний львів'янин, який здійснював безпосереднє керівництво персоналом, та 43-річна жінка, яка проживала в установі та спілкувалася з родичами з метою отримання від них грошей. Жодних дозвільних документів зловмисники не мали.

В ході обшуків було вилучено документацію на осіб, які проходили "реабілітацію", гроші, комп'ютерну техніку, а також інші речові докази протиправної діяльності.

У цьому "реабілітаційному центрі" перебували 17 осіб, віком від 19-ти до 40-ка років, з Львівської області, а також жителі Києва, Тернополя та Харкова. За даним фактом порушено кримінальне провадження. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що до поліції Львова надійшло повідомлення про замінування житлового будинку. Горе-жартівника швидко розшукали, його чекає покарання за фейкове повідомлення про мінування.

Як повідомляв портал Знай.uа , четверо циган увірвалися в будинок бабусі, відібрали її накопичення, зв'язали і жорстоко побили. Літня жінка втратила всі гроші, які відкладала собі на похорон довгими роками.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також Знай.uа писав про те, що правоохоронці затримали двох чоловіків, підозрюваних у пограбуванні 32-річної іноземки. Вони запропонували купити килим, і жінка, не запідозривши недобре, відкрила їм.