Восьмеро дітей багатодітної сім’ї Свистунів із села Колодіївка Підволочиського району втратили матір, а їх батько тривалий час нездужає після інсульту. Через це малечу могли передати до інтернату, проте старші діти не допустили цього та взяли виховання братиків і сестричок на себе, передає tenews.

Найстарша, 28-річна Анна, стала другою мамою для родини. Відразу ж після похорону матері вона оформила опікунство на трьох найменших, таке рішення Анна прийняла разом з чоловіком Іваном. Зазначимо, що подружжя має також свого однорічного синочка Дениска.

Фото: tenews


Крім Анни, в батьківській сім’ї є ще 27-річний Іван (оженився, живе у Бучачі), 24-річна Галина (мешкає з чоловіком та двома дітьми в сусідньому селі Остап’є), 23-річна Христина (вийшла заміж на Збаражчину), 19-річний Василь, 16-річна Оксана, 8-річний Назар і 4-річний Максимко.


Матері восьми діток не стало коли жінці було всього 47 років. Онкологічне захворювання у неї виявили надто пізно, тому й не змогли врятувати. Втрата дружини ще більше підірвала здоров’я її чоловіка Миколи, який два роки тому переніс інсульт, має першу групу інвалідності.

Фото: tenews


"На початках було важко, але горе ще більше згуртувало нашу родину. Старші мої брати і сестри вже порозбігалися хто куди, вдома з нами живуть четверо наймолодших. Доглядаємо і за батьком, бо після інсульту у нього відняло правий бік, тепер йому трохи легше, але досі не розмовляє. Наша мати завжди старалася все робити для нас, дбала про кожного, любила нас… Пригадую, викликав мене лікар до кабінету і приголомшив — у матері остання стадія раку. У мене підкосилися ноги, не знала, як глянути мамі в очі, вирішила не зізнаватись, щоб не завдавати їй болю. Лікування вже не допомогло, за два тижні хвороба її з’їла", - каже найстарша донька Анна.

Коли не стало мами, старші брати та сестри ще більше згуртувалися, аби достойно виховати найменших членів своєї родини. Вони мали замінити їм і маму й тата, тому мови про те щоб передати їх до інтернату навіть й не йшло ніколи.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Фото: tenews


"Грошей на найнеобхідніше нам більш-менш вистачає, треба ще ремонти поробити у хаті. Завжди розраховуємо на свої сили, обробляємо город. Василь і Оксанка допомагають нам з домашніми справами, навіть Назарчик уже вміє ліпити вареники. Максимко може сам одягнутися. Старші сестри беруть меншеньких до себе на канікули. Найприємніше — радісні дитячі оченята і обійми", - розповідає дівчина.

Варто відзначити, що п'ятеро дітей - ще не межа. У Рівненській області нещодавно на світ з'явився 19-й дитина в сім'ї Ковалевич. У свої 45 років жінка не хоче зупинятися на досягнутому.

Знай повідомляв, що на Франківщині горе-матір забула про п'ятьох дітей, яких у неї забрали.

Нещодавно Знай передавав, що молодий українець залишився один з трьома дочками і тепер шукає їм маму.