У дитячих садках Львова викладатимуть незвичайний предмет-сексуальне виховання. Ці заняття потім введуть і в молодших класах шкіл. У серпні вихователі вже проходять тренінги, щоб з вересня говорити з дітьми «про це». Про це пише Суспільне.

Мама 5-річної Юстини, яка відвідує один з дитсадків Львова розповіла, що вона зацікавлена в такому предметі. Жінка зазначила, що це можливість навчити дитину зберегти здоров'я і знати, як убезпечити своє тіло від різних неприємностей.

Три роки тому в одному з приватних дитячих садків впровадили заняття, на яких дітям пояснювали, як запобігти насильству по відношенню до них. Керівниця цього дитсадка розповіла, що такі заняття проводять з дітьми, яким вже виповнилося 5 років.

Жінка розповіла, що дітям розповідають про "правило трусиків". Дитина повинна знати, що до нього можуть доторкатися навколишні його рідні та близькі тільки за плече або за руку, але не в зоні нижньої білизни. У приватному дитячому садку для проведення таких занять використовують зарубіжний досвід і літературу з даного питання, затверджену Радою Європи.

Ініціатором таких тренінгів для вихователів та впровадження сексуальної освіти для дітей у дитячих садках є Христина Шабат. Вона розробила програму тренінгів для вихователів спільно з міським управлінням освіти. Кожен вихователь проходить навчання протягом двох днів і отримує методички, в яких говориться, Як правильно розповісти дітям про складні і дорослих проблемах.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що в Івано-Франківську школярі розпочнуть навчання за партами з 1 вересня попри карантин.

Також Знай повідомляв, що маленьких чернівчан пустять у дитячі садки під час карантину.

Нещодавно Знай передавав, що карантин негативно вплинув на дітей з особливостями розвитку.